Gabriela Firea sustine ca procentele lui Nicusor Dan sunt mult mai mici decat cele din sondaje, desi majoritatea sondajelor sunt facute de firme apropiate de PSD

politica

Gabriela Firea, restartare, dusmani, PSD, Nicusor Dan, sondaje, procente mai mici

Dupa ce a fost exilata de Marcel Ciolacu la Bruxelles, rapindu-i-se sansa de a candida la Primaria Generala, Gabriela Firea incearca sa para prietenoasa cu conducerea partidului si sa-si gaseasca motivatii noi:  „Pentru mine este o restartate. E adevarat, m-am pregatit 3 ani si jumatate pentru o candidatura la Primaria Capitalei si dupa ce m-am consultat cu colegii mei, cu familia, am luat decizia de a ramane in politica. Intotdeauna mi-a placut mai degraba cursa de maraton, nu sunt fanul curselor de viteza.

Au fost alte calcule, au fost alte decizii luate nu doar in partid ci si la nivelul coalitiei. Am si eu oameni care nu ma prea agreeaza. Sunt decizii care se iau pe baza de calcule, pe masuratori, dar pana la urma deciziile se iau si emotional.

Au fost momente in care cred ca nu am meritat anumite declaratii, anumite luari de pozitie. Am putea spune ca nu s-a intamplat mare lucru, dar a contat mult perceptia publica. Oamenii simt cand o persoana este ajutata sau dezavantajata de propria echipa.”, a spus Gabriela Firea, la o televiziune de stiri.

Firea recunoaste ca locul pe lista pentru europarlamentare n-a fost „proiectul vietii” sale, dar nici nu considera ca a fost retrogradata

„Pentru mine nu mai era atat de mult de muncit, pentru ca am muncit 3 ani si jumatate. Practic, campania am facut-o 3 ani si jumatate, acum mai aveam doar pregatirea pentru alegeri. Acum, cu noul nostru candidat munca este un pic mai dificila, dar vom munci alaturi de noul candidat.

Nu ai cum sa ai 70% nemultumire din toate zonele sociale, iar apoi sa ai 30% grad de incredere. Undeva datele nu se potrivesc. Eu cred ca Nicusor Dan are 17-18%, cel mult 20%, cu ceea ce mai vine de la PMP sau Forta Dreptei.

Eu cred ca domnul Cirstoiu are o sansa foarte buna. Are in spate cele doua mari partide, PSD are peste 30%, PNL vine cu peste 17% si eu cred ca se vor transfera catre domnul Cirstoiu. Conteaza foarte mult ce fac echipele partidele politice. Este posibil sa pierdem anumiti oameni, dar este posibil sa vina alti oameni, care pana acum nu ar fi votat PSD sau PNL. Vorbim de oameni din zona de sanatate, adica de oameni care lucreaza in zona asta, pacienti sau alti oameni interesati.”, a mai spus Firea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: