Gabriela Firea tine sa anunte ca protestatarii #rezist NU au autorizatie sa se afle sambata in Piata Victoriei. Primaria a aprobat 13 evenimente

politica

Primaria Capitalei a facut publica lista cu cele 13 evenimente aprobate care vor avea loc, sambata, in Bucuresti, printre care nu se regaseste si protestul anuntat de manifestatii #rezist din Piata Victoriei.

Cele 13 evenimente aprobate de Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunarilor Publice, din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, vor avea loc dupa cum urmeaza:

1. Piata Constitutiei – Teatrul Excelsior – eveniment cultural – spectacol de teatru Vlaicu Voda; nr estimat de persoane: 15.000; intre orele 10.00-23.00

2. Creart – Centrul Istoric – eveniment cultural – Simfonii pe asfalt; intre orele 20.00-22.00

3. Asociatia Accept – Mars al Diversitatii pentru vizibilitatea comunitatii LGBT – incepand cu ora 17.30-20.30 – punct de adunare si plecare in mars Calea Victoriei nr. 224 in dreptul Raiffeisen Bank – Bd. Elisabeta – PiataUniversitatii. Numar estimat de participanti: 4.000 de persoane. Adunarea participantilor pe trotuarele adiacente Caii Victoriei, din zona Piata Victoriei.

4. Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria – eveniment divertisment pentru copii – Marea Topaiala – Parcul Regele Mihai I (fost Herastrau) – intrarea din sos Nordului; numar estimat de participanti 50 de persoane, intre orele 10.00-18.00

5. Asociatia Platforma Unionista „Actiunea 2012” – adunari publice de sustinere a unirii cu Republica Moldova – pe trotuarele unor bulevarde si in parcuri (grupuri de 4-5 persoane), intre orele 10.00-19.00.

6. Asociatia Initiativa Prelungirea Ghencea si Grupul Civic Initiativa Domnesti – mars care militeaza pentru modernizarea zonei Prelungirea Ghencea – Domnesti, unde se desfasoara de altfel si evenimentul, intre orele 10.00-13.00.

7. Societatea Rima Special SRL – eveniment cultural – Carti pe roti – parcul Regele Mihai I, Roata Mare; orele 10.00-21.00; 8. Asociatia Romana Quigong Falun Dafa Romania – actiune de informare (trotuar bd Beijing, la intrarea in parcul Bordei); orele 11.45-13.45 9. SC Olga Gudynn International School SRL – eveniment sportiv – in parcul Regele Mihai I, intrarea Arcul de Triumf, orele 11.00-13.00. Numar estimat de participanti: 100

10. PSD – adunare publica impotriva abuzurilor – evenimentul va avea loc in Piata Victoriei – intre orele 20.00-22.00.

11. Partidul Noua Dreapta – Marsul Normalitatii – intre orele 13.00-16.30 –punct de adunare si plecare in mars bd Lascar Catargiu – Piata Romana – Bd Magheru – Bd Nicolae Balcescu – Piata Universitatii – Bd I C Bratianu – str. Halelor – Splaiul Independentei – Dealul Patriarhiei. Numar estimat de participanti: 300 persoane. Intre orele 12.00-16.30.

12. PROEDUS – eveniment sportiv – cros – in Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle – Aleea Cariatidelor – Bd. Constantin Prezan – Arcul de Triumf – bd. Kiseleff – fantana Modura, intre orele 10.00-18.00, numar estimat de participanti 3.000-6.000 de participanti.

13. Teatrul Tandarica – spectacole de teatru – Parcul Sebastian, intre orele 7.00-21.00.

PMB precizeaza ca toate evenimentele au fost aprobate in conformitate cu legea, care stipuleaza ca organizatorii adunarilor publice trebuie sa depuna o solicitare, cu cel putin 3 zile inainte de data desfasurarii acestora, in care trebuie sa mentioneze denumirea sub care este cunoscut grupul organizator, scopul, locul, data, ora inceperii si durata actiunii, traseele de acces si de dispersare, numarul aproximativ al participantilor, persoanelor imputernicite sa asigure si sa raspunda de masurile de organizare.

„Subliniem faptul ca termenul de „notificare” a autoritatii, vehiculat in mediul online, asupra intentiilor unor persoane de a organiza diverse evenimente in spatiul public (Piata Victoriei) NU exista an Legea 60/1991, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, nu are nici o acoperire juridica, aceasta fiind NULA din punct de vedere legal. Astfel, orice manifestare organizata in spatiul public, avand la baza asa-zise notificari, nu respecta legislatia Romaniei, induce in eroare cetatenii de buna credinta si ingradeste dreptul de a manifesta liber al celor care au parcurs toti pasii prevazuti de lege pentru organizarea evenimentelor publice”, reiese dintr-un comunicat transmis de PMB.

Precizarile facute de Primaria Capitalei vin in contextul in care, marti seara, protestatarii #rezist au anuntat ca sambata, in Piata Victoriei, va avea loc o manifestare, care se va suprapune cu mitigul PSD. „SA FIE CLAR: In Piata Victoriei, zilnic intre orele 18:00 si 23:00 exista un protest notificat de catre protestatarii #rezist. Drept urmare multiplul cercetat penal, infractorul condamnat Liviu Dragnea are dreptul fie sa faca miting in Piata Victoriei dar in afara intervalului orar 18:00 – 23:00, fie sa isi cauta alt loc pentru miting, de preferat la el in Teleorman. Sambata, 9 iunie 2018, in Piata Victoriei e protest #rezist, orice alta manifestatie in zona si in intervalul orar este ilegala! NU CEDAM, NU DAM INAPOI, PUNCT”, reiese dintr-o postare pe Facebook facuta de prostatarii #rezist.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Comentarii: