Gabriela Zoana continua sa ocupe o functie de prim rang in structurile Ministerului Justitiei. A atacat violent partenerii Romaniei in Epoca Dragnea

politica

Fostul europarlamentar PSD Gabriela Zoana, care s-a remarcat prin atacuri foarte violente la adresa partenerilor occidentali ai Romaniei in epoca Dragnea, ocupa in prezent functia de director general adjunct la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).  ONRC este in subordinea Ministerului Justitiei.

Gabriela Zoana a fost numita secretar de stat la Ministerul Justitiei de catre Viorica Dancila dupa ce nu a mai intrat in Parlamentul European. Noul premier, Ludovic Orban, a eliberat-o din functie in noiembrie 2019, insa Zoana si-a gasit un nou loc caldut in organigrama ministerului: director general adjunct la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Oficiul National al Registrului Comertului (O.N.R.C.) este institutia publica, cu personalitate juridica, organizata in subordinea Ministerului Justitiei, finantata integral de la bugetul de stat.

Citeste si: Nou secretar de stat la Justitie, Dancila face numiri in Guvern. Zoana a atacat violent Justitia: „Romanii au fost ascultati si in camara”

Intr-un raspuns primit de la ONRC de JustNews, semnat de directorul general Valentina Burdescu, se precizeaza ca Gabriela Zoana a ajuns, prin detasare, la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti – Serviciul juridic, in functia de consilier juridic specialist, pentru o perioada de 1 an. De asemenea, se mentioneaza ca, incepand cu data de 25 iulie 2016, Gabriela Zoana exercita, pe baza de mandat, functia de director general adjunct obtinuta prin concurs, pana la data de 24 iulie 2020. Conform Ordinului ministrului justitiei nr. 2836/C/25.07.2016, durata mandatului de director general adjunct al doamnei Maria Gabriela Zoana este de 4 ani (25 iulie 2016 – 24 iulie 2020), postul fiind ocupat prin concurs.

Trebuie mentionat ca mandatul de 4 ani al actualului director general, Valentina Burdescu, a expirat in aprilie 2020.

Zoana, campioana la atacuri impotriva partenerilor occidentali ai Romaniei

Cat timp a fost in Parlamentul European, Zoana s-a remarcat prin atacuri extrem de violente la adresa statelor occidentale care criticau derapajele antidemocratice ale Regimului Dragnea.

In decembrie 2018, Gabriela Zoana il acuza pe europarlamentarul Elmar Brok ca ataca PSD pentru ca „este german”. Brok a avertizat ca UE ar putea activa articolul 7 impotriva Romaniei daca Puterea de la Bucuresti nu inceteaza atacurile impotriva statului de drept.

„Am urmarit cu atentie declaratiile eurodeputatului german Elmar Brok despre justitia din Romania, in interviul difuzat de catre un post romanesc de televiziune. Ma asteptam la acest gen de declaratii, mai ales ca Elmar Brok are doua ‘calitati’ care il determina sa atace partidul de guvernamant din Romania: este membru al grupului Crestinilor si Democratilor din Parlamentul European si este german”, sustinea Zoana.

Citeste si: Liderii PPE vin la Bucuresti, PSD isi incita sustinatorii sa mearga peste ei: „Daca doriti sa-i vedeti pe stapanii tradatorilor natiunii romane”

Mai mult despre:

Comentarii: