Gadea, aparat prompt de Mircea Badea. Atac la adresa lui Gabriel Liiceanu: „Ce mult imi place ca se tavalesc in chinuri javrele astea!”

news

Realizatorul Antena 3 Mircea Badea a lansat un atac extrem de dur la adresa scriitorului Gabriel Liiceanu dupa ce acesta a scris despre Mihai Gadea ca este un „gade cu aer de misionar” care practica „jurnalism de tip infractional”.

„Ce mult imi place ca se tavalesc in chinuri javrele astea! Sunt fanul iadului lor! P.S. Stie cineva de ce scrie Liiceanu mai prost decat bea Bivolaru?! Liiceanu e mai netalentat decat Ciolos raspunzand la intrebari despre sex. Gabitza se exprima ca un cur plisat”, a scris Mircea Badea pe Facebook.

Screen Shot 2017-02-25 at 17.50.52

Badea a continuat apoi sa il injure pe Liiceanu si in raspunsurile la comentariile fanilor sai.

Screen Shot 2017-02-25 at 17.50.00

Scriitorul Gabriel Liiceanu acuza, intr-un text publicat pe platforma contributors.ro, modul in care actioneaza Antena 3, pe care il considera un „canal al jurnalismului inractional”. Si directorul postului, Mihai Gadea, are parte de o descriere releventa.

Liiceanu a facut o comparatie intre universul concentrationar din perioada neagra a comunismului si modul in care acum milioane de romani sunt victime ale unor tortionari de tip nou.

„Astazi avem televizor, avem profesionisti ai intoxicarii (care-si spun „jurnalisti” sau „moderatori”), iar „victimele” si calaii” nu mai arata nici ele la fel. Astazi, lagarul de reeducare a fost mutat in sufragerie, in fata televizorului, victima sta pe un scaun sau pe o canapea, bea bere sau rontaie snack-uri, iar tortionarul ii suceste creierii instalat pe un ecran. Astazi gadele nu te mai baga cu capul in hardau; astazi el are aerul pios al unui misionar, are indignarea in gat si marile cuvinte ale umanitatii – cinste, adevar, dreptate – pe buze.

Astazi, fecalele sunt pregatite pentru a fi inghitite cu creierul. Iar rezultatul este magnific: un post de televiziune transformat in centru de reeducare avariaza, in cateva ore, mintile catorva milioane fata de cele cateva sute, in cativa ani, dintr-un lagar de reeducare. Mai rau: prin ingredientele de tabloid pe care le introduc in noua dieta excrementiala destinata „consumului spiritual” – prin calomnie, linsaj public si senzationalul de mahala –, aceste canale ale jurnalismului infractional produc pe banda, in numele „libertatii de expresie”, victime addicted, care isi revendica portia de drog in fiecare seara. Dupa care, „raspandind in aer un aspru miros de saracie, umilinta si neputinta” (Delcea&Barbu), ele sunt scoase in piata si puse sa-i aplaude pe cei care, furand tot, i-au lasat, ca simbol al mizeriei lor, cu gurile stirbe.

Ce siguri sunt, iti spui, politicienii nostri care au devastat Romania, pe operatia de intunecare a mintilor desfasurata in anii tranzitiei, daca au curajul sa deschida in plina piata, ca la Pitesti sau la Cotroceni, vitrina mizeriei poporului roman! Si ce cinism, Dumnezeule!, sa expui in fata intregii lumi victimele jafurilor tale sistematice din ultimele doua-trei decenii!

L-am auzit pe seful unui partid din Romania auto-intitulat socialist – vorbea de la nivelul palatelor sale, al hotelurilor sale, al piscinelor si terenurilor de tenis „dotate cu nocturna” – adresandu-se celor-fara-de-dinti, inainte de a-i trimite la „contra-manifestatie”, cu aceste cuvinte: „Sa le spunem alegatorilor nostri ca pot avea o viata mai buna”.

Aceasta este esenta „reeducarii”, pesemne cea mai inalt-luciferica performanta a raului: a impinge victima pana in punctul in care devine apta sa preia partitura supliciatorului sau. Cum de e permisa in zilele noastre, dupa ce i-ai rapit unui popor discernamantul, o asemenea scamatorie? Cum sa transformi raul pe care i-l faci cuiva in prilej de recunostinta? Imi vin in minte teribilele cuvinte ale lui Francois Furet cu care se incheie Prefata la editia franceza a cartii lui Ierunca, Fenomenul Pitesti: ‘Cei morti acolo si cei care au supravietuit au fost privati pana si de propria lor nefericire’”, a scris Liiceanu pe contributors.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: