Gadea s-a facut iar de ras intr-un mod jenant. Cine sunt de fapt „nea Traian” si „Raducu”, cei cu care s-a intalnit mogulul Teszari

news

Directorul Antena 3, Mihai Gadea, anuntat miercuri, la „Sinteza zilei” ca detine „documente bomba”, „senzationale” si „explozive”, privind o intalnire intre Traian Basescu, ginerele sau, Radu Pricop, si fondatorul RCS-RDS, Zoltan Teszari. Insa Gadea a facut o confuzie jenanta.

Gadea a prezentat inregistrari cu Ioan Bendei, fost director al RCS-RDS, care dialoga cu Zoltan Teszari. Teszari ii spune ilui Bendei ca a fost vizitat de ”`nea Traian si Raducu” – nume ce duc cu gandul la Traian Basescu si ginerele acestuia, Radu Pricop – care au stat la el ”pana seara”, a anuntat Antena 3. Gadea a dat sentinta fara sa stea pe ganduri: „Basescu, presedintele Romaniei in functie, se duce cu ginerele sau in Transilvania, cu Raducu”.

Jurnalistul Dan Tapalaga face praf constructia lui Mihai Gadea. El explica cine sunt de fapt acei „nea Traian” si „Raducu” din inregistrarile prezentate de Gadea.

„O ipoteza pentru Gadea, un pont gratis. Merita explorat. Din cate il cunosc pe Traian Basescu (mult mai putin decat basescologii de la Antena 3), ma cam indoiesc ca presedintele s-ar fi deplasat in persoana vreodata la mogul. Zeus nu s-ar fi umilit niciodata sa coboare din Olimp, sa bata drumul de la Bucuresti la Oradea fie si pentru unul ca Zoltan Teszari. Cel mult, chema mogulul la el. Asta asa, ca detaliu important cand vorbim despre unul ca Basescu, foarte atent la simbolistica puterii si stabilirea raporturilor de forta.

Apoi, cronologia relatiilor Ioanei Basescu ne arata ca in aprilie 2013 inca se certa cu Giovanni Francesco. Casatoria cu avocatul Radu Pricop a avut loc abia in iunie 2014. In treacat fie spus, nu-l prea vad Traian Basescu, monument de suspiciune si discretie, stand pana seara cu un mogul in prezenta unui necunoscut proaspat aterizat in viata fiicei lui.

In schimb, merita sa aruncam o privire la prietenii lui Teszari, la cercul zero, la actionari. Investigatia pe care am realizat-o in mai 2016 despre cum a ajuns Teszari revolutionar ne arata trei personaje pe care patronul RDS-RCS le-a cultivat inca din anii 90: Ioan Bendei, Gheorghe Maftei si Traian Sirianu. Prieteni inca inainte de Revolutie, toti patru au devenit dupa pareneri de afaceri. Iata deci un potential candidat la intalnirea cu Teszari din aprilie 2013: Traian Sirianu. Cine ar putea fi insa Raducu? Un posibil raspuns: chiar fiul sau. Acesta se numeste Traian Radu Sirianu.

Este posibil, deci, ca unul dintre actionarii de la RDS-RCS sa-i fi facut o vizita lui Teszari impreuna cu fiul sau in aprilie 2013. As zice ca exista o posibilitate rezonabila ca acest lucru sa se fi intamplat. De ce l-ar fi pomenit insa Teszari in discutia cu Bendei folosind apelativul “batranetu”? Pentru ca era cu adevarat cel mai batran din grupul de actionari de la RDS-RCS. Spun ca era, deoarece acum nu mai e. A murit intre timp. Nascut in 45, la data intalnirii cu Teszari avea aproape 70 de ani.

De ce sa-i fi spus Teszari lui Bendei ca Traian Sirianu, adica prietenul lui, a stat de dimineata pana seara la el impreuna cu Raducu. De ce Bendei s-a crucit cand a auzit? O intrebare buna, dar o posibila explicatie o gasim uitandu-ne mai atent la comportamentul actionarilor. Traian Sirianu voia sa-si faca un exit de la una din firmele sale si sa o vanda lui Teszari. Mogulul nu prea avea chef sa cumpere dar in cele din urma, prin noiembrie 2013, Traian Sirianu reuseste sa-i vanda firma de cablu TVS Brasov (unde a lucrat si Teszari).

Cred ca pista asta n-ar trebui ignorata de Gadea, dar ma tem totusi ca Antena 3 n-o va investiga. La capatul ei nu rezulta nimic spectaculos, decat ca Zoltan Teszari s-a vazut acum patru ani cu unul din actionari si cu fiul acestuia, care voiau sa-i vanda niste actiuni. Or, ipoteza asta, altfel foarte plauzibila, nu ajuta deloc Antena 3 in eforturile de a convinge instanta ca impotriva lui Voiculescu&co a existat o conspiratie gandita la cel mai inalt nivel.

Traian Sirianu a murit, dar fiul lui, Radu Sirianu, traieste bine-merci. Ar putea sa ne spuna cine l-a vizitat totusi pe Teszari in aprilie 2013: el impreuna cu tatal lui sau vorbim de alt Traian si alt Raducu?
Bomba de presa sau Epic fail?”, a scris Tapalaga pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: