Gafa a MAE taxata in presa externa: Romania isi cere scuze Germaniei

news

Gafa a ministrului de Externe roman. E i-a inmanat omulogului sau german, Frank-Walter Steinmeier, aflat in vizita in Romania, o brosura realizata de Agerpres in care culorile Germaniei apareau pe harta Frantei. Presa externa a preluat imediat stirea.

La finalul interventiei sale din conferinta comuna de presa cu omologul german, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o brosura realizata cu ocazia aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Germania.

Pe coperta brosurii ar fi trebuit sa fie hartile celor doua tari. Insa, alaturi de harta Romaniei se afla harta Frantei, acoperita cu drapelul Germaniei, potrivit Mediafax.

In incheiere vreau doar sa va prezint, cu ocazia aniversarii celor 135 de ani de relatii diplomatice, acest material de presa foarte frumos pe care l-am oferit deja domnului ministru Steinmeier si care prezinta in imagini, cu sprijinul colegilor de la Agerpres, istoria relatiilor diplomatice romano-germane. Sunt imagini care trec prin istoria noastra comuna si care arata cat de intense sunt, mai ales in ultimii ani, contactele dintre tarile noastre”, a precizat Bogdan Aurescu, prezentand brosura.

Steinmeier a zambit, fara a face comentarii, ulterior Aurescu si-a cerut scuze.

Informatia a fost preluata de Associated Press, care a titrat ca „Romania isi cere scuze Germaniei”.”Steinmeier a raspuns diplomatic, spunand ca nu a observat gafa”, noteaza AP, preluata de portalul american Fox News.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: