A muncit o viata intreaga. Acum PSD a calcat-o in picioare

opinii

Miercuri, un om cu o experienta profesionala de peste 20 de ani a fost umilit in public, demis in vazul intregii tari, nevoit sa-si paraseasca functia pentru ca oamenii partidului de la putere sa fie protejati. Pentru ca imaginea partidului sa nu fie patata. Din nou suntem in vremurile in care partidul nu greseste niciodata.

Brandusa Predescu lucreaza in Ministerul Afacerilor Externe din 1993. Este diplomat de cariera, vorbeste patru limbi straine, a avut un parcurs profesional exemplar. A fost director in MAE pentru OSCE, Consiliul Europei si Drepturile Omului si coordonator national al Strategiei pentru Regiunea Dunarii.

Cariera acestui om a fost franta astazi intr-un mod cinic si brutal. In calitate de purtator de cuvant al MAE, Brandusa Predescu a fost facuta singura responsabila pentru gafa jenanta din timpul vizitei ministrului de externe al Germaniei. Atunci, ministrul nostru i-a oferit o brosura in care alaturi de harta Romaniei aparea harta Frantei acoperita de drapelul Germaniei. Astazi, Bogdan Aurescu a anuntat ca a “eliberat-o din functie” pe Brandusa Predescu, iar premierul Victor Ponta a remarcat satisfacut ca “cine greseste, plateste”.

Probabil ca cineva trebuia sa plateasca, dar de ce numai Brandusa Predescu? Brosura a fost realizata de Agerpres, iar agentia si-a asumat si recunoscut implicarea in aceasta gafa atunci cand a prezentat scuze celor doi ministri. Insa de la Agerpres nu a cazut niciun cap.

Agerpres este condusa de doi oameni pusi acolo de catre PSD, de Victor Ponta cu mana lui. Directorul general, Alex Giboi, a fost sef al biroului de presa al PSD, iar directorul general adjunct, Cristian Durleci, a lucrat mult timp la grupul parlamentar al PSD din Camera Deputatilor si a fost consultant al europarlamentarului PSD Minodora Cliveti. Acesti doi oameni de ce sunt imuni la sanctiuni? Pana la urma agentia este la originea acestei gafe jenante, ei de ce sunt scutiti de repercusiuni?

Brandusa Predescu nu a fost pusa in functie de nimeni. Vedem din CV-ul ei ca a invatat si muncit pe branci. Vedem cum a urmat un traseu profesional treapta cu treapta, cum a crescut incet si sanatos pe parcursul a peste 20 de ani. Orice om din aparatul public stie ce eforturi se fac si cata truda necesita un asemenea parcurs. Iar acum vine un politruc si spulbera tot, tot respectul pe care l-a castigat cu greu in atatia amar de ani.

Poate ca Brandusa Predescu are partea ei de vina, dar la fel de vinovat ar trebui sa fie si insusi ministrul, pana la urma el este cel care a inmanat respectiva brosura omologului sau german. Daca nici el nu cunoaste conturul Germaniei, atunci ce mai cauta tocmai in functia de ministru de Externe?

Insa trebuia sa fie identificat un tap ispasitor, cineva “trebuia sa plateasca”. Si a fost gasit tocmai acela care nu era nici membru de partid, care nici nu fusese promovat de partid, care nici nu putea fi asociat cu imaginea partidului sau a guvernului. Dintre toti vinovatii a fost facuta unic responsabila, accentuandu-i-se astfel umilirea, o femeie care chiar a muncit o viata intreaga ca sa fie in acea pozitie. Nimeni nu a pus-o direct in scaun de sefa sau de director general pentru ca a carat geanta unui politruc.

Nu e greu de banuit ce este acum in sufletul acestui om. O munca de-o viata facuta de batjocura pentru ca Partidul sa-si protejeze imaginea.

“Aveti grija cu functionarii”, i-a mai atras atentia premierul lui Bogdan Aurescu dupa ce a constatat satisfacut ca cineva “a platit”. Da, numai functionarii gresesc, politicienii si marionetele lor sunt infailibili, persoane fara cusur destinate numai sa ne conduca.

Un asa cinism si dispret fata de niste oameni pe care PSD, chipurile, ii reprezinta politic se mai putea intalni numai in vremurile bolsevice. Atunci cand reprezentantii clasei muncitoare calcau in picioare clasa muncitoare.

PS. S-a gasit si la Agerpres un vinovat. Tot o femeie, o simpla angajata, sanctionata si ea dur de seful PSD al agentiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: