Gafa uriasa a lui Lukasenko, i-a oferit lui Putin de ziua lui un cadou umilitor. Tractorul este simbol al infrangerilor suferite de Rusia in Ucraina

externe

Presedintele rus Vladimir Putin a primit vineri un cadou neobisnuit pentru cea de-a 70-a aniversare: un tractor.

Liderii mai multor foste natiuni sovietice s-au intalnit la Palatul Konstantin din Sankt-Petersburg pentru a-l sarbatori pe Putin. Presedintele belarus Alexander Lukasenko i-a oferit lui Putin, drept cadou, un certificat cu care poate intra in posesia unui tractor.

Tractoarele au devenit insa un simbol al esecurilor si infrangerilor trupelor ruse in Ucraina. Pe retelele de socializare au aparut numeroase imagini cu tractoare care tracteaza tancuri si alte blindate rusesti capturate sau abandonate de rusi.

Lukasenko, un lider autocratic care conduce cu mana de fier Belarus de aproape trei decenii, cultivand in acelasi timp o imagine de om al poporului, a declarat reporterilor ca a folosit in gradina sa un model similar cu cel pe care i l-a daruit lui Putin.

Nu a fost clar cum a reactionat liderul rus la acest cadou.

Putin nu a mentionat cadoul in comentariile televizate de la inceputul intalnirii, cand a vorbit despre necesitatea de a discuta despre modalitatile de solutionare a conflictelor dintre fostele natiuni sovietice, subliniaza Associated Press.

De asemenea, el a subliniat necesitatea de a face schimb de informatii pentru a combate terorismul, drogurile ilegale si alte infractiuni.

Comentarii: