Gainarul Badalau se da disident anticomunist: „Am fost condamnat de justitia comunista”

politica

Presedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau, a afirmat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca acuzatiile care i s-au adus in ultima perioada, in contextul in care ar urma sa ajunga intr-un post de conducere la Curtea de Conturi, sunt nefondate.

„Au fost doua mari acuzatii in ultima perioada in presa, una privind candidatura mea la functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi (…) si alta ca as fi facut puscarie (…) Exista o decizie pe care o am cu mine in care spune foarte clar ca in urma recursului formulat de Badalau Niculae, sentinta penala numarul 23 din 26 ianuarie 1988 este casata, asta inseamna ca pur si simplu nu exista. Cei care au amintit aceste lucruri sunt nostalgici, eu nu-s nostalgic dupa justitia comunista, nici dupa vremurile alea, dar sunt obligat sa lamuresc lucrurile astea fata de oamenii care m-au ales.

Totodata am fost acuzat ca am aprobat o lege care mi-ar facilita accesul la Curtea de Conturi. Acel proiect de lege la care am fost initiator este de acum trei ani, cand nici nu banuiam ca o sa fiu nominalizat sau acceptat la Curtea de Conturi si am schimbat o singura fraza in proiect, aceea ca pentru a accede intr-o functie de conducere poti sa ai studii juridice, economice sau ingineresti. Consider ca studiile juridice, economice si studiile ingineresti sunt foarte corecte pentru acea institutie si acea lege este benefica si pentru asta a fost adoptata si in comisii si in plenul celor doua Camere, atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor”, a declarat Niculae Badalau.

El a adaugat ca in anul 2008 a terminat si o facultate de drept si are licenta in drept. De asemenea, activitatea in prefectura si mandatele de parlamentar sunt considerate experienta juridica, iar el are trei mandate de parlamentar si patru ani in Prefectura Giurgiu.

Badalau a fost condamnat la un an de inchisoare in 1988 dupa ce a furat patru saci de grau.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: