Gardian la puscaria lui Dragnea, prins de DNA in timp ce incasa o spaga de 12.000 de euro. Urma sa introduca telefoane si droguri in penitenciar

news

DNA anunta ca a prins un gardian, angajat la Penitenciarul Rahova, care a luat spaga peste 12.000 de euro pentru a-i remite unui detinut trei telefoane mobile si 50 de grame de droguri. La Rahova se afla incarcerat si fostul stapan al PSD, Liviu Dragnea.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 18 ianuarie 2021, a inculpatului BULEARCA ADRIAN ANTONIO, angajat in cadrul Penitenciarului Spital Bucuresti Rahova, pentru comiterea infractiunii de luare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearca Adrian Antonio, in calitatea mentionata mai sus, ar fi acceptat promisiunea a doua persoane (martori in cauza) de a-i remite sumele de 10.000 euro si 1.200 lei in schimbul efectuarii unui act contrar indatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri si trei telefoane mobile in Penitenciarul Rahova si ulterior remiterea acestora catre o persoana aflata in stare de detinere.

La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearca Adrian Antonio ar fi primit de la cei doi martori, in parcarea unui supermarket din Bucuresti, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile si un plic continand o substanta alba, imprejurare in care procurorii au constatat infractiunea flagranta.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 19 ianuarie 2021, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Mai mult despre:

Comentarii: