S-a gasit o INSULA unde sa fie dusi REFUGIATII din Siria. Este asteptat raspunsul milionarului egiptean

news

Fiul un proeminent om de afaceri din Maldive i-a facut  o oferta milionarului egiptean care a anuntat ca este dispus sa cumpere o insula unde sa ii transfere pe refugiatii din Siria.

Insula este in arhipeleagul Maldive, in Oceanul Indian. Muad Mohamad Zaki a declarat pentru Vice News, citat de Al Araby, ca este gata sa ii vanda insula omului de afaceri egiptean.

„Daca este interesat poate sa ia insula noastra, care are 9,1 hectare. Daca este serios ii putem aranja o intalnire cu guvernul de aici”, a spus Zaki.

El a adaugat ca in Maldive se afla mai multe insule pustii care pot fi utilizate pentru refugiati, afirmand ca i-a trimis un mail egipteanului, insa nu a primit niciun raspuns.

Saptamana trecuta, un milionar egiptean,  Naguib Sawiris, a venit cu o noua idee de rezolvare a crizei imigrantilor. El cere Italiei sau Greciei sa ii vanda o insula, pe care ar urma sa o ofere refugiatilor pentru a-ai construi o noua tara.

Cu afaceri in industria telecomunicatiilor, Sawiris are o avere estimata la 2,9 miliarde de dolari. El s-a oferit sa cumpere o insula in Marea Mediterana, cu banii sai, pe care apoi sa o doneze imigrantilor.

„Grecia sau Italia sa-mi vand o insula, eu o voi declara independenta si ii voi gazdui acolo pe imigranti. Le voi oferi si slujbe pentru a-si construi o noua tara”, a scris milionarul pe Twitter.

Solicitat de France Press sa ofere detalii, Sawiris a spus: „Desigur ca este fezabil. Aveti zeci de insule care sunt pustii si care pot primi sute de mii de refugiati”.

El a mentionat ca o insula care apartine de Grecia sau Italia ar costa intre 10 si 100 de milioane de dolari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: