Gata, a crapat coalitia. Anunt din Parlament, Dragnea incearca disperat sa-i cumpere pe cei de la ALDE, bucata cu bucata

politica

Presedintele PMP, Eugen Tomac, sustine ca PSD a inceput negocierile individuale cu deputatii si senatorii ALDE pentru a atrage cat mai multi parlamentari, afirmand ca e „ca la targ, curg oferte, propuneri, reduceri, cu TVA sau fara”. Tomac afirma ca partidele din coalitia de guvernare s-au inecat in propria minciuna, criticand protocoalele dintre SRI si institutiile din justitie, cand de fapt „nasul” protocoalelor e chiar liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

„Se rupe guvernarea PSD-ALDE. E ordin pe unitate la PSD sa inceapa negocierile individuale cu deputatii si senatorii ALDE pentru a rupe cat mai multi parlamentari. Totul e ca la targ, curg oferte, propuneri, reduceri, cu TVA sau fara. E mare deranj in cea mai toxica coalitie care guverneaza astazi tara”, a scris sambata seara Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook, citat de news.ro.

El acuza coalitia de guvernare ca s-a incurcat in propriile minciuni, criticand de exemplu protocoalele incheiate intre SRI si institutiile din justitie, cand de fapt cel care Guvernul condus de Tariceanu a aprobat, prin Hotarare, Strategia Nationala Anticoruptie, care stabileste ca pot fi incheiate protocoale intre institutii.

„S-au inecat in propria minciuna. Protocoale, protocoale si cand colo, nasul protocoalelor intre servicii si parchete e insusi Calin-Constantin-Anton Popescu Tariceanu”, a comentat Tomac.

Parchetul General a transmis vineri ca Planul de actiune pentru implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie ”stabileste, fara echivoc, incheierea unor protocoale” intre mai multe institutii, printre care PICCJ, DNA si SRI. Strategia a fost aprobata prin Hotararea de Guvern 231 din data de 30 martie 2005, cand Executivul era condus de Calin Popescu Tariceanu.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a spus ulterior ca procurorul general este capabil de orice pentru a-si scapa pielea, el sustinand ca HG 231 data in 2005 de Guvernul pe care il conducea nu se referea la protocoale, ci la aplicarea strategiei nationale anticoruptie. Tariceanu il acuza pe Augustin Lazar ca ”incearca sa isi justifice actiunile de procuror comunist”.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: