Gata cu bataia de joc la adresa pensionarilor. Ministrul Muncii, ultimatum pentru sefii Caselor de Pensii. Mesaj la 11 noaptea de la minister

politica

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat, vineri noapte, intr-un live de la Ministerul Muncii ca sefii Caselor de Pensii au termen o saptamana sa reduca termenul de procesare a dosarelor de pensii la 45 de zile, termenul prevazut de lege. In acest moment, zeci de mii de oameni asteapta de luni de zile decizia privind pensia.

„Atrag atentia presedintilor de case de pensii judetene, presedintelui Casei Nationale de Pensii, ca in maxim o saptamana vreau sa vad solutii pentru respectarea termenului de 45 de zile prevazut de lege. Iar daca acesta se intampla sa fie prelungit, vreau sa vad dovada trimiterii unor explicatii clare catre oameni cu privire la motivul pentru care exista aceasta intarziere. O Romanie normala este o Romanie in care oamenii isi primesc pensiile in 45 de zile asa cum spune legea”, a spus Violeta Alexandra.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, considera ca pensionarii sunt tratati cu aroganta si cu lipsa de respect de angajatii Caselor de Pensii.  Ministrul Muncii a facut aceste declaratii la scurt timp dupa finalizarea unui vizite efectuate la Casa de Pensii a Sectorului 6 Bucuresti, dupa ce a primit mai multe sesizari de la pensionari privind intarzieri in calculul pensiilor.

„Am primit semnale ca sunt intarzieri in calculul pensiilor. Legea prevede foarte clar un termen de 45 de zile de la inregistrarea dosarului pana la emiterea deciziei si pana la efectuarea platii, dar aceste 45 de zile sunt cu mult depasite. Problema este ca pensionarului nu i se explica de ce apar aceste intarzieri si nici nu are o siguranta cu privire la termenul maxim in care i se va raspunde si i se va procesa dosarul respectiv si i se va calcula si efectua plata pensiei respective. Oamenilor nu li se explica de ce exista aceste intarzieri, in multe situatii sunt tratati cu aroganta, in sensul in care oamenii nu primesc alt raspuns decat ‘Daca nu va convine sa ne dati in judecata!’, ceea ce denota o atitudine aroganta si implicit o lipsa de respect fata de om”, a declarat Violeta Alexandru.

In plus, ministrul Muncii a sustinut ca se va concentra pe eficientizarea activitatii directe a angajatilor Caselor de Pensii in relatia cu pensionarii.

„(Oamenii din sistem – n. r.) sunt incapabili sa-mi spuna care sunt problemele sistemului. Le este frica, nu sunt obisnuiti sa gandeasca in termeni de identificat problema si gasit solutie de rezolvare. Pensionarii trebuie sa stie ca ma preocupa aceste probleme si ca nu este normal ca de la ministru la ministru sa ne scuzam ca nu se poate. (…) Mandatul meu se va concentra pe eficientizarea activitatii din directa relatie cu pensionarii, cu salariatii, si mai putin pe explicatiile sefilor. In acest moment, ma preocupa sa gasesc in cel mai scurt timp solutii pentru a le putea oferi acestor oameni servicii de calitate, iar daca avem o problema in sistem trebuie sa avem curajul sa o remediem”, a precizat Violeta Alexandru.

Mai mult despre:


Comentarii: