Gata cu istericalele la Cotroceni. AUR a venit fara Sosoaca la consultarile cu Klaus Iohannis

politica

Senatoarea Diana Sosoaca nu a mai facut parte, marti, la consultarile AUR cu presedintele Klaus Iohannis privind desemnarea unui nou premier.

Delegatia AUR a fost compusa doar din copresedintii Geroge Simion si Claudiu Tarziu. Intrebat de jurnalisti de ce sunt doar numai ei doi, Simion a sustinut ca ceilalti lideri AIR care au fost saptamana trecuta la Cotroceni au acum treaba in Parlament, in comisii.

La primele consultari, Sosoaca si-a dat jos masca in fata presedintelui Iohannis. Ulterior, ea a facut numeroase declaratii prin presa si la televiziuni despre modul in care l-a sfidat pe Klaus Iohannis.

„Este o atmosfera foarte rece, cu foarte multi SPP-isti, foarte mult personal al Administratiei Prezidentiale. Le-am vazut temerea cand se uitau la mine, incercau sa-mi spuna… toata lumea se lega de masca mea.

M-a uimit existenta unui aparat de identificare faciala care iti lua si temperatura. Nu te poate indentifica decat daca ai si masca. Cand am intrat fara masca s-a facut liniste, s-a lasat o stare de crispare. O doamna de la SPP mi-a spus ca ‘La noi se poarta masca’. Am scos adeverinta, au inceput sa-i tremure mainile. Important era sa ajung acolo, sa il privesc in ochi pe domnul presedinte Iohannis. Am inteles ca avea o curiozitate extraordinara de a ma cunoaste. Niciodata in istorie nu a facut nimeni asa ceva, ce am facut eu.

Este clar ca acest fel de aparate se vor implementa in institutii. Oare va mai exista vreodata sa nu purtam masca?

Era exact ca pe vremea lui Ceasusescu, tipologia aia de securist al institutiilor comuniste am regasit-o la Cotroceni. Nu am scapat de aceasta meteahna”, a declarat Sosoca intr-un interviu acordat lui Ion Cristoiu.

„Credeau ca ma duc sa omor pe cineva? Ne-au dezbracat si ne-au opus sa trecem ca la aeroport si ne-au retinut telefoanele. Este o incalcare grava. Am cerut un proces verbal de predare-primire. Tare mi-e ca s-a umblat la ele, ma duc sa-l verific.

(…) Era o anticamera plina de SPP-isti, erau 11-12 persoane. Toate holurile erau blindate de SPP-isti. Ma simt mai in largul meu atunci cand ma duc sa vizitez un client la inchisoare. Eram foarte urmariti, doi foarte inalti de la SPP ma aveau pe mine in urmarire, non-stop atentia asupra mea. Personalul administrativ era foarte mic de inaltime, cei de la SPP erau foarte inalti, asta am observat. SPP-istii era foarte incordati cred ca au avut gradul zero de stare de pericol.

Am fost avertizata dinainte. Nu bei apa, nu bei cafea, te uiti la scaun sa nu aiba ceva pe el. Mi-a fost frica ca pe masca… Nu ai voie sa sa mergi cu masca ta, iti iei masca de acolo si te pune sa te dezinfectezi pe maini.

(…) Iohannis a intrat, prima privire a fost catre mine, a fost clar. A spus ‘sarut mana’. Am ramas uimita sa vad un om foarte inalt, subtirel. M-a impresionat privirea timida, nu a putut sa sustina privirea mea continua, a lasat ochii in jos. Mi s-a parut un om timorat, avea si o voce foarte inceata, cu o mica temere, tremuranda. (…) A intrebat mai ‘aveti ceva de spus’ si s-a uitat direct la mine”, a mai relatat Sosoaca.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: