Gata cu pandemia! Peste 10.000 de oameni la un festival de muzica pe o plaja din Albania: „Este minunat, nebunesc sa vezi atat de multi oameni intr-un singur loc”

externe

Peste 10.000 de oameni au participat la un festival de muzica pe plaja Thrown Sand, la 75 de kilometri nord-vest de capitala Tirana. Organizatorii au sustinut ca nimeni dintre cei prezenti la festival nu a fost infectat cu COVID-19, dar nu au oferit nicio dovada in acest sens.

Organizatorii au vandut toate cele 10.000 de bilete pentru festivalul din 3-7 iunie, la care au participat 50 de muzicieni internationali si locali.

Plaja albaneza a avut de toate: pini, nisip, mare, muntii in apropiere si zile de muzica non-stop. „Este foarte rar sa ai toate aceste lucruri la un loc”, a declarat directorul festivalului Unum, Grego O’Halloran, pentru Associated Press. In calitate de englez care locuieste in Ibiza, Spania – o alta scena magica a muzicii pe plaja – el stie despre ce vorbeste.

„Albania este bijuteria ascunsa a Europei”, a adaugat el. „(Este) la o ora, doua ore, de aproape toata Europa si este atat de frumoasa si nedescoperita.”

Scena principala din apropierea plajei se afla deasupra unei barci cu panze, in timp ce o alta se afla sub pinii din apropierea plajei. Fanii au venit din toata Europa, chiar si din Uruguay.

Anul trecut, festivalul a fost anulat din cauza pandemiei. In acest an, organizatorilor le-a fost greu sa aduca muzicieni din toata Europa din cauza restrictiilor legate de virus, dar au reusit sa se descurce.

„(Este) minunat … nebunesc … nebunesc sa vezi atat de multi oameni intr-un singur loc … (dupa ce) ai stat singur intr-o camera din apartamentul tau, in conditii de izolare”, a declarat Katia Mueller, venita din Germania.

Motto-ul festivalului a fost ca oamenii sa devina „Unul” si sa se uneasca prin muzica. Unii au spus ca muzica este mai importanta decat isi dau seama majoritatea oamenilor. „A fost necesara pentru sanatatea noastra mentala”, a declarat Ron Kurtolli, un DJ din Kosovo. „Oamenii nu acorda prea multa atentie sanatatii mintale, dar este foarte importanta pentru bunastarea tuturor.”

Samela, care locuieste la Belgrad, dar care s-a nascut in Prizren, Kosovo, nu a avut timp sa isi spuna numele de familie, dar a explicat cu voce tare modul in care festivalul a conectat oamenii dincolo de granite. Albanezii si sarbii au fost dusmani de-a lungul istoriei. „A fost intr-adevar aceasta intentie autentica de a sparge prejudecatile, de a sparge stigmatizarea, de a incerca sa ne conectam prin muzica … Nu se poate decat prin muzica”, a spus ea.

Evenimentul a fost posibil datorita ratei scazute de contagiune din Albania. In aceasta tara s-au inregistrat doar doua noi infectii sambata. Ministerul de Externe a precizat ca nu exista restrictii pentru oricine doreste sa vina in Albania.

Albania are multe plaje virgine pe coasta sa de 480 de kilometri de-a lungul Marii Adriatice si Marii Ionice, iar in ultimii ani turismul s-a transformat intr-o industrie cheie pentru una dintre cele mai sarace tari din Europa.

Albanezii vecini din Kosovo raman pana acum principala sursa de turisti, adesea insotiti de grupuri de polonezi si cehi, sarbi si belarusi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: