Gata cu politrucii in CA-urile de la companiile de stat. Nasui a numit trei specialisti la Metrom: „Un specialist in drept/HR/restructurare, un specialist in finante/contabilitate/audit si un specialist in domeniul in care activeaza compania”

politica

Consiliul de Administratie al Metrom, o companie de stat cu pierderi si datorii mari, are trei noi membri, respectiv Octavian Barbu, Daniela Constantinescu si Stefan Tanase, a anuntat marti, pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, Claudiu Nasui.

„De anul acesta a inceput reforma companiilor de stat. Primul pas este sa facem toate numirile pe baza de competenta. Adica oameni profesionisti, care au demonstrat deja in mediul privat. Numirile nu se mai fac pe sest ca si pana acum. Facem publice CV-urile pentru fiecare companie. Azi va scriu despre societatea Metrom, o companie de stat pe pierderi si cu datorii mari. Anul trecut a avut o pierdere de 7,8 milioane de lei. Are datorii de 93 milioane lei, marea majoritate la bugetul de stat (77 milioane de lei). O poveste trista, dar comuna la multe companii de stat. De aceea, este nevoie de profesionisti cu competente variate si complementare. Din 3 locuri in Consiliul de Administratie, avem un specialist in drept/HR/restructurare, un specialist in finante/contabilitate/audit si un specialist in domeniul in care activeaza compania”, a scris Nasui pe reteaua de socializare.

Noii membri ai Consiliului de Administratie sunt Octavian Barbu, cu experienta in procese de restructurare si reorganizare si in procesele de tip B2B, membru in TMAI (Turnaround Management Association International), practician in insolventa, Daniela Constantinescu, senior auditor in companii de top, are certificat ACCA, cunoaste standardele internationale de raportare financiara si are experienta in auditarea companiilor din diverse sectoare de activitate, precum productie, constructii si servicii, si Stefan Tanase, absolvent al Academiei Tehnice Militare, specialist in domeniul achizitiilor publice, are competente in managementul proiectelor tehnice si de inginerie a sistemelor.

Metrom este unic producator de tabla de cupru, banda de cupru si banda de alama ca produse civile si componente de munitie pentru armament (degetare pentru munitia mica de infanterie, discuri si rondele pentru munitia de artilerie) ca produse militare.

Mai mult despre:

Comentarii: