Gata cu „portile deschise”. Sute de refugiati aflati in Germania sunt RETRIMISI zilnic inapoi in Austria

externe

Politia federala din landul Bavaria a inceput sa retrimita in Austria sute de refugiati. Autoritatile germane aplica asa numitul regulament Dublin, care prevede retrimiterea refugiatilor in prima tara in care au fost inregistrati.

In fiecare zi, sute de refugiati din Bavaria sunt trimisi inapoi in Austria, potrivit Die Welt. Acest lucru se petrece pe fondul aplicarii asa-numitului regulament Dublin, a declarat luni un purtator de cuvant al Directiei Politiei Federale din Munchen. Regulamentul spune ca refugiatii se pot inregistra intr-o tara UE numai daca exista o cerere de azil pentru tara respectiva. Daca imigrantii vor sa mearga intr-o alta tara UE, in Suedia de exemplu, cererile de azil deja facute nu mai pot fi redirectionate.

Regulamentul Dublin prevede ca cererea de azil este valabila doar in prima tara UE in care a intrat un refugiat. Pentru a preveni cererile multiple de azil pentru o singura persoana, verificarile sunt foarte amanuntite.

Inasprirea conditiilor de intrare in Germania coincide cu introducerea unor masuri mai stricte de control de catre Suedia si Danemarca la propriile frontiere si are loc in contextul violentelor produse la Koln si in alte orase germane in noaptea de Anul Nou, printre presupusii autori fiind si imigranti.

Unii migranti au fost respinsi la frontiera intrucat nu detineau documente de identitate valabile, a explicat reprezentantul politiei austriece.

Pe de alta parte, cancelarul austriac Werner Faymann a anuntat, intr-un interviu aparut marti in cotidianul Kronen Zeitung, introducerea unor controale mai stricte la granita cu Slovenia. Daca legea va autoriza acest lucru, controalele vor viza ‘trierea intre refugiatii economici si refugiatii de razboi’, a precizat seful executivului de la Viena.

In lunile recente, la granita, au fost respinsi zeci de refugiati. Acestia nu au explicat controlorilor de la granita ca doresc sa aplice pentru azil. Odata cu venirea iernii, numarul refugiatilor ce vin pe ruta balcanica a scazut considerabil. Totusi inca exista mii de refugiati in drum spre Germanie, ce vin dinspre Turcia si Austria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: