Gata, s-a terminat cu Guvernul Dancila. Singurul ministru cu aspect european a demisionat brusc

politica

Surse de la Palatul Victoria, citate de presa pesedista, anunta ca ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat vineri. Demisia a survenit in urma unei sedinte de guvern foarte tensionate. Negrescu era singurul ministru care beneficia de o perceptie pozitiva la Bruxelles.

Demisia vine cu putin timp inainte ca Opozitia sa depuna o motiune de cenzura impotriva Guvernului. Motiunea are mari sanse de reusita, astfel incat este posibil ca Negrescu sa revina in functie intr-un nou guvern, format cu sustinerea pucistilor din PSD.

„Motivul demisiei ar fi reprezentat de lipsa de sustinere in pregatirea si exercitarea Presedintiei Romaniei la Consiliul UE. Numele lui Victor Negrescu a fost vehiculat deseori pentru functia de prim ministru datorita faptului ca este cunoscut a fi puternic sustinut in Partidul Social Democrat si mai ales la nivelul Partidului Socialistilor Europeni dar si pentru capacitatea sa de a genera majoritati politice. Recent a reusit aprobarea in unanimitate in comisiile de afaceri europene a prioritatilor de tara pentru Presedintia Romaniei la Consiliul UE”, scrie stiripesurse.ro, site apropiat de gruparea Firea din PSD.

Informatia a fost confirmata ulterior de televiziunile de stiri.

Chiar si presedintele Iohannis a laudat, marti, colaborarea cu Negrescu in ce priveste pregatirea preluarii de catre Romania a presedintiei Consiliului UE.

„In toata aceasta involburare, care in ansamblu arata o politica de foarte proasta calitate, pot sa spun ca avem undeva si un punct care mie imi da o oarecare speranta.

In domeniul politicilor europene si in domeniul pregatirii pentru Presedintia Consiliului Uniunii Europene, cel putin pana acum, s-a colaborat intre Presedintie si Guvern, s-a colaborat cu cei de la Bruxelles si cred ca vom reusi, chiar si in aceste conditii foarte dificile, sa aratam ca putem sa construim o Presedintie rezonabila”, a declarat Iohannis.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: