GAURI IMENSE descoperite pe Soare. Vin zilele INTUNERICULUI?

life

NASA a facut o descoperire socanta pe suprafata soarelui: doua gauri imense, care au ridicat imediat intrebarea daca Soarele incepe sa se intunece.

Gaurile au fost observate pe 16 martie de un obsrvator dedicat monitorizarii constante a activitatii solare, mentioneaza metro.co.uk. Imaginile arata doua pete solare uriase, numite gauri coronale, care ocupa aproximativ 10% din suprafata astrului.

Cea mai mare este pozitionata la polul sud si se estimeaza ca acopera intre 6-8% din suprafata Soarelui. Cealalta este polul nord, si se intinde pe o suprafata de 0,16%, ceea ce se traduce prin peste 4 miliarde de kilometri patrati.

Aceste gauri vor afea efecte asupra noastra. Ele pot declansa furtuni solare care vor afecta Pamantul provocand tulburari geomagnetice si cresterea activitatatii aurolelor boreale.

Sistemele de comunicatii si sursele electrice vor fi primele afectate de furtuna solara. NASA a precizat ca acest tip de evenimente sunt inevitabile si ca Pamantul este predispus la furtuni solare o data la 150 de ani, ceea ce inseamna ca probabilitatea unei furtuni solare in urmatorii 10 ani este de aproximativ 12%.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: