Gazata in Piata Victoriei, aceasta pensionara continua sa revina la proteste desi se simte rau: „Nu se poate ca romani sa faca asa cu romanii. Nu am fost teroristi” – Video

news

O femeie in varsta, pensionara, care s-a prezentat vineri la Parchetul Militar pentru a depune plangere penala fata de violentele din Piata Victoriei a declarat ca inca o „doare capul” din cauza gazelor. „Nu se poata ca romani sa faca asa cu romanii. Nu am fost teroristi, am fost oameni pasnici”, a spus femeia.

„Ma doare capul, ma ustura caile respiratorii, mi-au iesit si pe aici (indica in zona gatului). Eu sunt mai rezistenta, am iesit din grupa intai de munca, dar acei oameni care nu sunt asa cu se simt? Am depus plangere ca sa vedem cine sunt vinovatii, nu vreau nimic, nu vreau depagubiri. Vinovatii sa plateasca.

Nu se poate ca romani sa faca asa cu romanii. Nu am fost teroristi, am fost oameni pasnici”, a declarat femeia.

Vezi video de la minutul 00.40:

Un protest de ”comemorare” a ”represiunii impotriva manifestantilor” din 10 august este anuntat pe Facebook, pentru astazi, in Piata Victoriei.

”Vineri 17 august se implineste o saptamana de la momentul in care, la protestul diasporei, am asistat stupefiati la atacul revoltator pe care fortele dirijate politic ale jandarmeriei l-au pornit asupra cetatenilor pasnici. Potrivit datelor oficiale din 11 august, ordinul de dispersare a pietei a fost dat la ora 23:11 iar 452 de persoane au necesitat ingrijiri medicale. Acestora li se adauga cei care au dezvoltat simptome ulterior si au cautat ajutor medical in zilele urmatoare. Ne intalnim la ora 22:45 pentru a putea comemora in tacere momentul cand a inceput represiunea impotriva manifestantilor. Este nevoie sa fim cel putin 452 de persoane care sa purtam masti (chirurgicale sau pentru zugravit) si sa reamintim lumii ca democratia moare in Romania in gaze si bastoane”, arata organizatorii, Rezistenta si Initiativa Romania, pe pagina evenimentului.

Peste 450 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale la protestul din 10 august.

Pana joi seara au fost inregistrate 211 plangeri penale in dosarul violentelor din Piata Victoriei, iar 92 de persoane au fost pana acum audiate.

Comentarii: