Geamurile BES 1 vor fi acoperite cu folie neagra. Clotilde Armand mutase BES 1 in acest spatiu tocmai pentru ca oferea transparenta: „Fiecare cetatean sa vada unde ajunge votul lui”

politica

Biroului Electoral Sector 1 (BES 1) a decis, vineri, ca geamurile cladirii in care functioneaza sa fie acoperite cu folie neagra. BES 1 a fost mutat in aceasta cladire de catre prenarul Clotilde Armand tocmai pentru ca „avem multi pereti de sticla”.

Recent, Armand a anuntat ca mutat sediul BES 1 intr-o alta cladire, pentru ca activitatea acestuia da fie cat mai transparenta.

„Va amintiti ca fostul sediu al Biroului Electoral Sector 1 era situat sub sediul de campanie al fostului primar si era total opac. Astfel, am luat decizia de a muta sediul BES 1 din piata Mures in cladirea din piata Amzei. Aici avem multi pereti de sticla si spatiul este foarte luminos. Fiecare cetatean al sectorului are acum posibilitatea sa vada ce se intampla in BES 1 si unde ajunge votul lui. Asa ar trebui sa arate fiecare institutie din Romania”, a anuntat Armand.

Insa membrilor BES 1 nu le-a convenit deloc aceasta situatie si au decis vineri sa acopere geamurile cu folie neagra. Printre cei care au votat in acest sens au fost si reprezentantii PSD, cei care sustineau ca s-au produs „fraude” in cadrul BES 1 la alegerile locale.

 

Sorin Ionita mentioneaza ca singurul care s-a opus acoperirii geamurilor a fost reprezentantul USR PLUS.

„Acum BES1 a votat sa puna folie neagra pe geamuri ca sa nu se vada de afara. Motivul: protectia datelor personale, adica sa nu stea cetatenii gramada pe ferestre si sa copieze CNP-uriā€¦Delir voyeurist.

Votul a fost 7-3: s-au opus tehnicii (judecatoarea presedinta si AEP) si reprezentantul USR-Plus. Restul pare ca nu pot fara geamuri fumurii si jante cromate”, a scris Ionita pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: