Gelu Diaconu, fostul sef al Fiscului, spune ca asistam la „o inclestare de proportii nemaintalnite in istoria Romaniei intre o gasca de baroni politici sustinuti de o putere mediatica intoxicatoare si … „

news

Fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, atrage atentia, intr-o postare pe Facebook, ca in Romania are loc „o inclestare de proportii nemaintalnite intre o gasca de baroni politici sustinuti de o putere mediatica intoxicatoare si o mana de justitiabili care se cred detinatorii adevarului”. Totodata, fostul sef ANAF considera ca este nevoie de o reforma in justitie.

„Asistam cu totii la o inclestare de proportii nemaintalnite in istoria Romaniei intre o gasca de baroni politici sustinuti de o putere mediatica intoxicatoare si o mana de justitiabili care se cred detinatorii adevarului in toate domeniile activitatii economico-sociale. In tot acest timp, de vreo 3-4 ani incoace Romania bate pasul pe loc”, atrage atentia fostul sef al ANAF, si el implicat intr-un dosar DNA.

Acesta mai atrage atentia ca aceasta confruntare tine tara in loc, pentru ca societatea nu mai progreseaza. „Uitati-va in jurul dvs. si veti observa cu usurinta ca nimeni nu se mai asociaza unui proiect comun de tara/oras/comunitate, lucrarile de infrastructura urbana sau rutiera sunt blocate complet, reforma institutiilor publice ramane o himera, criza demografica este la apogeu iar populatia tanara da bir cu fugitii spre alte zari in cautarea unei societati normale in care sa-si duca existenta pe masura efortului depus si al capacitatii profesionale individuale”, a mai scris acesta.

Gelu Diaconu sustine ca are o opinie impartiala pentru ca este anchetat de DNA, dar este si un dusman al baronilor.

„Nemaiavand nici o miza publica si cunoscand nemijlocit cum functionaza “sistemul” (aici ii includ si pe neprihanitii politicieni), sunt in masura sa va aduc la cunostinta, cu toata responsabilitatea, urmatoarele:

1. Da, in Romania de astazi, au fost si probabil mai sunt procurori care fabrica/rastalmacesc/dosesc probe in dosare penale facute la comanda sau pentru satisfacerea orgoliului lor gonflat. Cand nu ai o raspundere nemijlocita individuala iti permiti orice abuz: distrugi oameni, familii, cariere, inventezi sau umfli prejudicii pe veci nerecuperabile de catre statul roman. Esti un mic Dumnezeu. Esti intangibil si inamovibil iar statul te plateste oricum regeste pana la moarte! Va veni curand vremea cand voi putea arata in toata splendoarea sa cum au fabricat implicarea mea in dosarul “Partida Romilor” procurorul Tulus impreuna cu “specialistul” DNA;

2. Da, in pofida catorva rateuri, justitia functioneaza gratie unor oameni dedicati profesiei care reusesc sa corecteze abuzurile procurorilor-dumnezei pronuntand achitari, restituiri de dosare pentru refacerea cercetarii sau repararea unor daune produse victimelor;

3. In tot acest context, ideea clamata public, chiar de la nivelul cel mai inalt al statului roman si reiterata cu orice prilej de sefa DNA precum ca NU AR TREBUI LUATE IN CONSIDERARE opiniile, interventiile publice sau demersurile de a-si reface statutul social ale suspectilor/inculpatilor/ penalilor, etc., chiar si dupa efectuarea unei pedepse, este pur si simplu FASCISTA. Adica “salvam” statul/poporul/oamenii cinstiti prin deposedarea de drepturi/excluderea altora!!!”, este analiza lui Diaconu.

Acesta mai trage concluzia ca sistemul juridic trebuie reformat, dar atat timp cat Dragnea este in fruntea reformei, acest lucru nu se poate face justificabil. „O reforma care sa corecteze excesele de zel in justitie este mai necesara ca oricand. Din pacate, atata timp cat avangarda acestei reforme au confiscat-o indivizi de teapa lui Dragnea si gasca lui precum si trompetele anteniste, nevoia de Kovesi devine justificata.”, scrie Diaconu, pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: