Gelu Duminica pune punctul pe i: „Mai intotdeauna cel care a castigat prin tradare va fi, la randul lui, tradat”

analize

Sociologul Gelu Duminica comenteaza cu amaraciune victoria lui Florin Citu la congresul PNL. „Mai intotdeauna cel care a castigat prin tradare a fost, la randul lui, tradat”, scrie Duminica.

„‘Nu ma surprinde alegerea dumneavoastra’ (in loc de ‘multumesc si sunt onorat de increderea cu care m-ati investit’), este simbolul noului misecuvinism liberal. Sper ca acelasi lucru sa spuna personajul politic care are senzatia ca a castigat alegerile de ieri si atunci cand cei care l-au sustinut il vor mazili cu zambetul pe buze. Pentru ca mai intotdeauna cel care a castigat prin tradare a fost, la randul lui, tradat.

In rest, ieri am vazut ca scenele din ‘O scrisoare pierduta’ sunt mai actuale decat ne-am imaginat. Marele castigator este K.W. Iohannis. Pararoxal, marele pierzator este tot domnia sa. Pentru ca despre PNL si Romania nu a fost niciodata vorba”, a scris Duminica pe Facebook.

Noul presedinte al Partidului National Liberal, premierul Florin Citu, a declarat, sambata, ca Ludovic Orban are un rol important in PNL, mentionand ca liberalii conteaza pe experienta lui Orban in perioada urmatoare, in negocieri si in ce este important de facut.

„Eu am spus ca nu la mine trebuie sa vina (Ludovic Orban – n.r.) cu demisia, ci in Parlamentul Romaniei. Nu are legatura cu Guvernul. Vom sta de vorba. Si maine suntem aici. Are un rol foarte important. Ludovic Orban este un om cu experienta politica foarte mare. Un om care are un vot in Biroul Executiv National. Contam pe experienta lui Ludovic Orban in perioada urmatoare si pe negocieri si pe ce este important. Are un rol foarte important in PNL”, a afirmat Citu, la Digi 24.

Intrebat in legatura cu faptul ca Orban a anuntat ruperea parteneriatului cu presedintele Klaus Iohannis, Citu a raspuns: „Aici nu stiu. Eu am spus foarte clar ca PNL are un parteneriat foarte puternic cu Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodata”.

„PNL are parteneriat puternic cu Klaus Iohannis. In primul rand, inseamna garantia ca liberalii vor ramane la guvernare pana in 2024”, a adaugat Florin Citu.

El a mai spus, in legatura cu demisia lui Ludovic Orban din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, ca deocamdata va fi un interimar.

„Deocamdata vom pune un interimar. Trebuie sa ne uitam la majoritati, presedintele are nevoie de un numar de voturi”, a precizat el.

Liderul PNL a mentionat ca obiectivul sau este ca partidul sa castige toate alegerile – europarlamentare, locale, parlamentare si prezidentiale.

„O sa castigam tot, o sa fim cel mai mare partid din Romania, o sa fim pe primul loc. Daca nu vom castiga inseamna ca nu mi-am facut treaba si voi lasa locul altora”, a afirmat presedintele PNL.

Mai mult despre: ,

Comentarii: