„In general, erau luate fetele mai tinere. De ele le placea. Niciuna nu mergea acolo de drag”. Marturia unui fost angajat al CJ Teleorman

politica

Un fost angajat al Consiliului Judetean Teleorman a declarat, pentru Liber in Romania, ca Liviu Dragnea selecta femei tinere dintre angajatii institutiei pentru a le aduce la partid, unde erau folosite ca „ajutor”.

„Poate ca ar trebui sa va spun despre functionarii publici ai Consiliului Judetean Teleorman care erau detasati la sediul PSD cate doua-trei luni, nu doar pe vremea cand la partid erau si cele doua angajate ale DGASPC Teleorman, ci si ulterior, in campania din 2012 sau din 2016. Ei munceau la sediul partidului si erau chemati la final de luna sa semneze condica la Consiliul Judetean. Faceau de toate: hartiile, lipeau afise, faceau cafele. Orice! Munceau acolo de la prima ora pana noaptea tarziu. Erau delegati cate doi, cinci, sapte…

Iar in zilele de alegeri aproape toti. Sufla vantul prin Consiliul Judetean cateodata… Sefii erau si ei acolo, dar supervizau. Toata treaba dura cam doua, trei luni, timp in care ei erau platiti de stat. Camelia Coporan, care acum e mare director la Ministerul Dezvoltarii era reprezentantul ADR in teritoriu si avea biroul in Consiliul Judetean. Si ea statea pe la partid. La fel si secretara ei, Irina, care acum e tot la Minister. Nu mai stiu cum o cheama exact.

Sunt multi care au facut asta, dar, in general, erau luate fetele mai tinere. De ele le placea… Si fetele de la Euroteleorman (n.r. Asociatia care organizeaza Parada Europei, condusa ani intregi de finul lui Dragnea, Mihai Putineanu) mergeau la partid sa ajute. Si fetele de la UNCJR. Mai mult cu fetele voiau sa munceasca acolo. In noptile cand se numarau voturile si se strangeau procesele verbale din judet, toate fetele frumoase se adunau la partid. Si da, toate acestea se intamplau la ordinul lui Liviu Dragnea. Niciuna nu mergea acolo de drag. Niciuna nu se simtea confortabil facand cafele pentru grangurii partidului. Toate erau obligate, pentru ca altfel erau date afara din Consiliul Judetean. Era un fel de regula nescrisa: ori ca noi, ori afara!”, a declarat fostul angajay al Consilului Judetean Teleorman, citat de Liber in Romania.

Potrivit procurorilor, „in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma”.

Astfel, precizeaza DNA, persoanele angajate formal au primit in total suma de 108.612 lei, suma cu care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman s-a constituit parte civila in procesul penal. Si fost sotie a liderului PSD este judecata in aceasta cauza.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,

Comentarii: