General ucrainean: „Rusia trimite acum pe front soldati mai bine pregatiti. Pe frontul de est, situatia este foarte tensionata”

externe

Un general ucrainean a declarat luni ca soldati rusi mai bine pregatiti sosesc acum pe linia frontului, in urma recentei mobilizari a Moscovei, informeaza Sky News.

Comandantul fortelor terestre ucrainene, generalul Oleksander Sirski, a declarat la televiziunea nationala ca mobilizarea a sporit amenintarea militara a Rusiei in Ucraina, dar ca Moscova foloseste acum o multime de echipamente vechi, deoarece se straduieste sa isi refaca proviziile.

„Pe frontul de est, situatia este foarte tensionata, inamicul ataca unitatile noastre in fiecare zi”, a mentionat generalul.

Intrebat despre mobilizarea ordonata de Moscova in luna septembrie, el a spus: „Sunt brigazi noi, batalioane noi care au fost antrenate. Cei care vin acum au un nivel de pregatire mai bun decat cei care au fost trimisi anterior pe front.”

Generalul a mai spus ca, in ciuda amenintarii sporite, fortele rusesti au facut doar progrese lente in jurul orasului Bahmut, una dintre principalele zone de lupta din estul Ucrainei.

Vladimir Putin a ordonat in septembrie mobilizarea partiala a aproximativ 300.000 de rezervisti pentru a-si intari fortele din Ucraina.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: