Generalul Ciuca, atacat murdar de Orlando Teodorovici: „Rusine mai mare pentru armata nu poate fi imaginata, le cer eu scuze ostasilor”

politica

Presedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici l-a atacat violent, sambata, pe generalul Nicolae Ciuca, comandant al Statului Major.  Teodorovici spune ca Ciuca este un simplu „purtator de uniforma si grade”, dupa ce generalul, propus pentru functia de ministru al Apararii, a decis sa demisioneze din functia de sef al Statului Major, chiar de Ziua Armatei.

„Imi este rusine de rusinea domnului General si cum vad ca nimeni nu cere scuze ostasilor romani, le cer eu scuze pentru lacomia politicienilor romani, acoperiti sau nu. Armata Romana merita generali adevarati, dar nu si pe cei ce se dovedesc doar niste purtatori de uniforme si grade. Si mai merita onoarea castigata prin jertfa eroilor care au purtat cu mandrie insemnele Armatei Romane, indiferent de gradul avut. Armata Romana merita respectul nostru si merita mult mai mult decat sa fie instrumentul ambitiilor personale ale unora sau altora”, a spus Teodorovici.

Teodorovici afirma ca Armata Romana merita generali adevarati si respect, nu sa fie instrumentul ambitiilor personale ale unora.

„Acum pot sa spun ferm, clar, raspicat, barbateste, ca rusine mai mare pentru Armata Romaniei decat palma data ieri de Generalul Ciuca nu poate fi imaginata. Seful Marelui Stat Major, comandantul militar al armatei, a abandonat Armata Romana chiar de ziua ei, pentru o functie politica in eventualul Cabinet Orban. Ma intreb, oare care sunt meritele acestui General? Si daca ne-am fi gasit intr-o situatie de conflict armat, ar fi procedat la fel? Ar fi parasit campul de lupta pentru o functie calduta, acasa, intr-un birou?”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Nicolae Ciuca, sef al Statului Major al Apararii, a anuntat, vineri, ca va trece in rezerva, dupa ce PNL l-a propus pentru functia de ministru al Apararii in Guvernul Orban. Anuntul a fost facut la ceremonia organizata in Parcul Carol cu ocazia Zilei Armatei Romane.

De-a lungul carierei militare, Ciuca a comandat, printre altele, trupele romanesti in misiuni in Bosnia si Hertegovina, Afganistan si Irak.

Anul trecut, Nicolae Ciuca a fost decorat cu Medalia de onoare a Fortelor pentru Operatii Speciale ale Statelor Unite ale Americii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: