General-maior rus ranit in Ucraina, a fost evacuat de urgenta de pe front. Este comandantul Diviziei 144 de puscasi motorizati

externe

Generalul-maior Oleg Tsokov, comandantul Diviziei 144 de puscasi motorizati din cadrul Armatei a 20-a de Arme Combinate a Fortelor Armate ale Federatiei Ruse, a fost ranit in apropiere de Svatove, de tirul ucrainean, a anuntat vineri dimineata Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

Generalul Tsokov a fost evacuat de pe front la 20 septembrie.

In plus, corpurile a 105 militari rusi ucisi in Ucraina au fost transportate la un spital din Rostov pe Don (Rusia) in zilele de 19 si 20 septembrie. Alte 200 de corpuri urmeaza sa fie transportate acolo in viitorul apropiat.

Fortele rusesti continua sa mobilizeze cu forta barbatii care locuiesc in teritoriile ocupate temporar in Ucraina. La 19 septembrie, personalul Corpului 1 Armata a retinut 10 barbati in Horlivka (regiunea Donetk) – trecand cu vederea varsta si starea de sanatate a acestora – si i-a obligat sa se inroleze, mai anunta Statul Major, citat de Pravda Ucraina.

In perioada 18-20 septembrie, reprezentantii unei companii militare private rusesti au incercat sa recruteze prizonieri detinuti in centrul de detentie din Luhansk, dar nu au avut succes.

De asemenea, Statul Major General a informat ca absolvirea cadetilor din ultimul an de studii la Academia Militara de Aparare Aeriana Maresal Vasilevski a Fortelor Armate Ruse din Smolensk va avea loc mai devreme decat era prevazut. Absolventii isi vor prelua imediat stagiul in armata rusa.

Fortele ruse au efectuat patru lovituri cu rachete, 27 de lovituri aeriene si peste 75 de atacuri cu ajutorul sistemelor de rachete cu lansare multipla (MLRS) asupra unor obiective militare si civile pe teritoriul Ucrainei in cursul zilei de 22 septembrie. Atacurile rusesti au avariat infrastructura din peste 45 de orase, localitati si sate

Comentarii: