Generalul SRI Florian Coldea a fost decorat de CIA dupa cinci luni de la trecerea sa in rezerva. Cine a mai primit o distinctie asemanatoare din partea serviciului american

news

Fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost decoarat de CIA, la sediul din SUA al acestui serviciu, in luna mai a acestui an. In ianuarie 2017, Coldea a tracut in rezerva, in urma unui scandal de presa.

Conform Adevarul, Florian Coldea a primit distinctia Alben W Barkley intr-o ceremonie care a avut loc la sediul CIA. Alben W Barkley a fost vicepresedinte al Statelor Unite in administratia Harry Truman.

De asemenea, si fostul director al SRI, actual ambasador al Romaniei la Washington, George Cristian Maior, a fost decorat cu Ordinul Earl Warren de catre directorul CIA, Michael Pompeo. Distinctia i-a fost oferita pentru “parteneriatul deosebit cu Statele Unite si exceptionala viziune de cinducere de care a dat dovada cat a fost director al Serviciului Roman de Informatii”.

“La fel, ati avut un impact profund si pozitiv in dezvoltarea SRI si ati fost esential in dezvoltarea relatiilor robuste, care rezista si azi, intre serviciile noastre”, se precizeaza in documentul prin care directorul CIA anunta decorarea lui Maior. Seful CIA mai apreciaza, in context, ca cei 8 ani petrecuti de Maior la conducerea SRI s-au concretizat intr-o profesionalizare si eficientizare a Serviciului si ca buna colaborare cu agentia americana s-a concretizat in “succese operationale comune impotriva celor mai dificile tinte”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: