„Generatia de Aur” se intoarce la costum. Ionut Lupescu a anuntat ca vrea sa fie presedintele FRF

sport

Fostul international Ionut Lupescu isi lanseaza, luni, candidatura la presedintia FRF, in prezenta unui numar impresionat de fosti fotbalisti, multi dintre ei din „Generatia de Aur”, dar si din alte generatii. De asemenea, fostul antrenor al echipei Manchester United Alex Ferguson a transmis un mesaj video de sustinere.

La lansarea candidaturii lui Ionut Lupescu au participat, printre altii, Gheorghe Hagi, Ciprian Marica, Bogdan Stelea, Dan Petrescu, Florin Raducioiu, Gheorghe Popescu, Tudorel Stoica, Dorin Mateut, Florin Prunea, Ioan Andone, Victor Piturca, Adrian Ilie, Mircea Sandu, Daniel Pancu, Daniel Niculae, Cristian Chivu, Marius Lacatus, Gino Iorgulescu, Ionel Ganea, Basarab Panduru, Razvan Rat si Adrian Iencsi.

Mircea Lucescu a transmis un mesaj video, la fel Sir Alex Ferguson, care i-a urat succes lui Lupescu la alegerile pentru presedinta FRF, anunta News.ro.

Fotbalul pe primul loc, Respect, Transparenta, Legalitate si Folosirea transparenta a resurselor sunt valorile pe care le imbratiseaza Ionut Lupescu, in „manifestul” sau de candidatura.

„Ma bucur sa va vad in numar atat de mare. Faptul ca sunteti atatia aici imi da mie convingerea ca am luat decizia care trebuie, pentru ca nu a fost o decizie usoara. Am decis sa fac acest pas – cateodata trebuie sa iesi din zona de confort – pentru ca se poate face mult mai mult pentru fotbalul romanesc. Am avut privilegiul sa vad la UEFA aspectul general al fotbalului european si mi-am dat seama ca decalajaul acesta dintre estul Europei si vestul Europei va fi si mai mare daca noi in fotbal nu luam deciziile intr-o directie buna, masuri mai radicale. Este singurul lucru care se poate face acum pentru a nu cadea si mai jos. Nu pot sa fac singur, ci numai impreuna cu <gasca> aceasta care este aici. E foarte important ca noi, impreuna, sa recredibilizam fotbalul romanesc, sa aducem oamenii pe stadioane, sa aducem sponsorii si legiuitorii langa noi. Nu e o misiune usoara si nu am sa pot sa o fac daca nu sunteti alaturi de mine. E foarte important ca oamenii din fotbal sa revina acolo unde le e locul”, a declarat Lupescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: