Geniul din fruntea PSD. Dupa oi si rosii, Dragnea este acum expert si in atacuri cibernetice. Ce indicatii despre „ziduri de protectie” ofera

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat sambata, intr-o conferinta de presa la Bistrita, modul in care au fost realizate unele programe informatice pentru institutiile publice, in contextul atacurilor cibernetice care au avut loc, si i-a cerut vicepremierului Sevil Shhaideh sa verifice aceste aspecte, scrie Agerpres.

„Nu e in regula ca au fost aceste atacuri, dar poate asta va ajuta sa verificati cum au fost realizate acele programe si acele sisteme de protectie. Majoritatea dintre noi stim ce inseamna un firewall. Una este sa pui mai multe ziduri de protectie unul dupa altul, una este sa le pui unul langa altul, care inseamna de fapt unul. Eu zic ca este bine sa verificati, doamna, o sa va spun si institutiile unde s-a facut asa, sa verificati cine le-a realizat si cu cati bani au fost realizate aceste sisteme de protectie, care sunt degeaba. Si poate hackerii astia sunt romani buni si au zis sa traga un semnal de alarma. Dar vreau sa luati in serios asta, ca au fost multe programe informatice realizate in Romania”, a spus Dragnea.

Sevil Shhaideh, prezenta in conferinta de presa, a afirmat ca ministerele au intrat in alerta inca de sambata dimineata si ca situatia este in curs de monitorizare.

„Deja ministrul Comunicatiilor ne-a transmis la toti colegii descrierea atacului, a solicitat la fiecare dintre noi sa mobilizam departamentele de informatica, fiecare cum are organizarea, pentru a verifica daca exista vreun pericol, daca s-a distrus vreo baza de date, daca exista vreun efect al acestui atac. Deja de azi dimineata toate ministerele au convocat, la randul lor, mai departe, institutiile din subordine. Situatia este in monitorizare la nivelul intregului aparat central”, a explicat Sevil Shhaideh.

Zilele trecute, Dragnea le-a oferit oierilor indicatii despre ce sa faca cu blana oilor, iar cultivatorilor de rosii cum sa obtina legume naturale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: