Geniul din Videle. Tocmai Dancila sugereaza ca presedintele Iohannis ar fi „prost”: „Este inalt ca gardul”

politica

Presedintele Partidului Social Democrat, Viorica Dancila, a spus despre Klaus Iohannis ca este „inalt ca bradul, dar lenes” si incearca sa convinga cetatenii dupa cinci ani de mandat ca mai merita un vot. Dancila a dorit sa sigereze ca presedintele ar fi „prost”, avand in vedere ca zicala completa este „Inalt ca bradul, prost ca gardul”.

Viorica Dancila a declarat, vineri seara, la o intrunire electorala la Brasov, ca presedinte Klaus Iohannis trebuia sa fie activ in fiecare zi, sa lupte pentru oameni si pentru siguranta acestora.

„Un presedinte vine in mijlocul oamenilor in fiecare saptamana, in fiecare luna, un presedinte nu se trezeste dupa patru ani, dupa cinci ani doar ca sa jigneasca pe ceilalti, trebuie sa fie activ in fiecare zi a saptamanii, sa lupte pentru oameni, pentru siguranta oamenilor, sa le dea speranta si demnitatea, mandria de a spune ca este roman. Dar presedintele nostru in cinci ani se lauda cu 25 de deplasari externe, cam mult cinci pe an, presedintele nostru, inalt ca bradul, dar lenes, incearca sa ne convinga dupa cinci ani ca mai merita un vot”, a afirmat Dancila, citata de news.ro.

Ea a spus ca Iohannis se comporta ca si cum ar fi fost reales si da ordine de la Bruxelles, desi acolo sta ca “ghiocelul”.

„Deja se comporta ca si cum ar fi fost reales, ne da indicatii de la Bruxelles, dar acolo sta ca si ghiocelul si isi primeste ordinele. Un presedinte trebuie sa reprezinte tara cu demnitate, nu se duce la Bruxelles sa dea socoteala, se duce sa ceara un tratament egal pentru Romania si pentru romani, se duce acolo sa ceara sa fim tratati cu demnitate si respectati pentru ca suntem stat membru cu drepturi depline si suntem un stat care avem obligatii ca si celelalte state membre, dar avem si aceleasi oportunitati”, a mai declarat Dancila.

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale a spus ca pensiile din Romania trebuie sa fie egale cu cele din alte state, tara noastra sa aiba aceleasi subventii in agricultura ca si alte tari din Uniunea Europeana.

„Suntem un stat in care trebuie sa avem pensiile egale cu acelor din alte state, subventii egale in agricultura, fonduri europene pentru dezvoltarea comunitatilor noastre cum au si celelalte state membre. Vedeam astazi un presedinte care merge in Consiliul European si spune, nu sunt de acord cu politica agricola comuna pentru ca Romania are un potential agricol mare si vrem subventii de 400 de euro pe hectar, cum are Olanda sau Malta, iar noi avem doar 200. Sa mearga la Bruxelles sa spuna vrem coeziune adevarata, vrem convergenta cu celelalte state membre, vrem sa ne tratati in mod egal, sa nu existe state de mana intai si stat de mana a doua. Vrem ca Romania sa fie tratata ca un stat care isi merita respectul. Vrem pentru noi Schengenul, ca indeplinim conditiile din 2011, dar nu avem pentru ca nu are cine sa lupte pentru noi in Consiliul European”, a declarat Dancila.

Ea a mai spus ca Iohannis nu este presedintele pe care il merita Romania.

„Dar am vazut un presedinte pentru care Finlanda egal Franta si pentru care un premier interimar este egal cu un premier desemnat. Nu asta este presedintele pe care il merita Romania, nu asta este presedintele pe care il merita romanii, nu asta este presedintele pentru care au luptat parintii si bunicii nostri”, a mai afirmat Dancila, in discursul sustinut la Brasov.

Mai mult despre: ,

Comentarii: