„Genunche” anunta caderea Guvernului Orban. Anunta deja ce ministri PNL vor ramane in noul Guvern, cu PSD

politica

Senatorul PSD Liviu Pop a declarat, la RFI, ca motiunea de cenzura va „trece greu, dar trece”. Totodata, el considera valabila varianta unui guvern de uniune nationala si spune ca si in Cabinetul Orban sunt ministri care isi fac treaba. „Vedem din perspectiva aceasta un Guvern PNL care are cativa ministri care pot sa faca parte si dintr-un viitor posibil Guvern de uniune nationala: ministrul de Externe, ministrul Apararii”, a spus el.

„In trei luni de guvernare, au aratat cat de incompetenti sunt si cat de aiuristic guverneaza in Romania. Am vazut nenumarate balbe ale membrilor Cabinetului, declaratii contradictorii, declaratii care au avut un impact inclusiv pe zona economica, inclusiv pe cursul leu-euro, am vazut imprumuturile pe care numai saptamana trecuta Guvernul PNL le-a facut, ne-am imprumutat de 14 ori mai scump ca Bulgaria, efecte care se vor resimti in buzunarul fiecarui roman pe parcursul acestui an si nu numai”, a declarat Liviu Pop, citat de news.ro.

El este de parere ca motiunea de cenzura va trece.

„Din punctul meu de vedere, trece greu, dar trece”, a afirmat el.

Liviu Pop a spus ca, daca motiunea de cenzura trece, PSD este pregatit sa participe la guvernare, dar cu un premier din afara partidului.

El considera ca varianta unui Guvern de uniune nationala este valabila: „Este un scenariu valabil, plecand de la ceea ce se intampla in Parlamentul Romaniei si in sensul in care anul acesta avand doua alegeri importante, poate fi considerata o perioada de tranzitie (…). Asta este o negociere si o discutie pe care trebuie s-o aiba presedintii partidelor cu presedintele statului, evident, presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului. Sa n-aveti impresia ca toti ministrii din Guvernul PNL sunt slabi. Sunt ministri care-si fac treaba, sunt ministri care nu au ce sa caute acolo (…). Vedem din perspectiva aceasta un Guvern PNL care are cativa ministri care pot sa faca parte si dintr-un viitor posibil Guvern de uniune nationala: ministrul de Externe, ministrul Apararii”.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, intr-o conferinta de presa ca exclude posibilitatea formarii unui guvern de uniune nationala, asa cum isi dorste PSD.

„Nu mi se pare oportuna discutia despre un guvern de uniune nationala. Imi doresc un guvern liberal, orice alta varianta nu intra in discutie”, a declarat Iohannis.

Mai mult despre:

Comentarii: