„Genunche” l-a plagiat pe Chirieac: „Cu toata dragostea, ministrul Muncii e habarnista. Sa demisioneze”

politica

Senatorul PSD Liviu Marian Pop continua sa o atace violent pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, sustinand ca aceasta este „habarnista”. El i-a cerut din nou demisia.

Enervat ca Violeta Alexandru a spus despre Legea pensiilor a Olgutei Vasilescu ca creeaza numeroase probleme, Pop a sustinut ca aceasta lege nu este inca in vigoare.

„Cu toata dragostea, e habarnista, lucreaza cu legea lui Boc. Legea pensiilor a PSD va intra in vigoare din 2021. Doamna ministru, astept cu nerabdare si deosebit interes demisia dvs. PNL isi doreste egalizarea varstei de pensionare.

Stiu din 2012 ca dorea sa egalizeze varsta de pensionare. Eu am fost ministru tehnocrat in Guvernul Ponta, am asistat o la discutie in care un membru marcant al PNL a dat cu pumnul in masa si a cerut egalizarea varstei de pensinare. In creierul lor exista aceasta dorinta de a egaliza si de a creste varsta de pensionare”, a declarat Pop la Antena 3.

Guvernul este departe de a lua o decizie privind majorarea varstei de pensionare, nu exista o propunere conturata in sensul de proiect si absolut nimeni nu a vorbit despre un imperativ, despre o obligatie in acest sens, a declarat luni seara, la B1 TV, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„Suntem in prima etapa de documentare, fara sa fi conturat propriu-zis un proiect de amendare legislativa, ci mai degraba ne facem o parere despre ceea ce se intampla in celelalte tari din Uniunea Europeana, despre ceea ce se intampla in Romania si tinem cont de toti factorii specifici Romaniei. Ma refer la speranta de viata, care e diferita fata de cea a celorlaltor tari, ma refer la disponibilitatea romanilor de a munci, pentru ca sunt persoane care au disponibilitatea sa-si continue activitatea, mai ales in invatamant, in mediul rural, si exista la Ministerul Muncii semnale, precum exista semnale si din partea celor care vor sa se pensioneze mai devreme. Prin urmare, suntem departe de a lua o decizie pe acest subiect”, a precizat Alexandru.

Ea a semnalat ca este vorba despre o abordare serioasa, de o documentare, dar in niciun caz despre o modificare a legii in sensul de a fi obligatoriu sa lucrezi pana la o varsta inaintata.

„Este o abordare serioasa, riguroasa, in sensul de a documenta care sunt practicile europene si de a analiza posibilitatile, de a crea optiunea romanilor. Repet, a spus-o si premierul, a spus-o si presedintele Iohannis, este vorba de o optiune care se manifesta a fi necesara mai ales in invatamant, in randul cadrelor didactice si nu numai. Este vorba despre oameni care doresc sa-si continue activitatea si cer statului sa le dea aceasta posibilitate. Nimeni, absolut nimeni nu a discutat despre un imperativ, despre o obligatie, despre modificarea legii in sensul de a fi obligatoriu sa lucrezi pana la o varsta inaintata. Absolut nimeni nu a vorbit despre acest lucru. Insa propaganda, fake-news-ul pe care PSD il propaga face sa creeze panica in populatie si pentru acest lucru sunt responsabili in mod direct.(…) Suntem departe de a lua o decizie. Nu exista o propunere conturata in sensul de proiect”, a explicat ministrul Muncii.

Aceasta a admis ca nu toti oamenii vor sa lucreze mai mult si „este dreptul lor sa se pensioneze dupa o viata muncita la varsta la care se pot pensiona”, insa sunt si persoane care doresc sa isi continue activitatea, iar statul trebuie sa creeze conditiile pentru toate aceste categorii si sa le dea posibilitatea sa decida pentru viata lor profesionala.

„Vor fi o serie de dezbateri pe care ne propunem sa le organizam in spatiul public si, din reactia pe care o urmarim si noi prin intermediul presei si in mod direct, prin celelalte categorii tip parteneri sociali, care dezbat la randul lor acest subiect…(…) Repet, este reactia sociala, sa se inteleaga mesajul ca nu e niciun fel de constrangere, nu este o obligatie, ci este crearea unei posibilitati pentru cei care doresc sa-si continue activitatea din diverse motive, pentru ca vor sa suplimenteze veniturile care se calculeaza la pensie, pentru ca se simt bine lucrand. Si am vazut in diverse medii, oamenii in varsta – pentru a evita depresia, starea de singuratate – isi doresc sa aiba o activitate pentru a pune in valoare toata expertiza pe care au acumulat-o de-a lungul vietii. Statul trebuie sa creeze aceste posibilitati fara sa constranga pe nimeni, dar trebuie sa puna la indemana toate aceste parghii, toate aceste instrumente prin care oamenii sa decida pentru ei”, a punctat ministrul Muncii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: