Geoana, audiat la DNA. A primit trei CEASURI din spagile lui Vanghelie

news

Senatorul Mircea Geoana s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat in dosarul lui Marian Vanghelie.

La intrare in sediul DNA, parlamentarul a sustinut ca e doar ”o chestiune procedurala”.

Fostul social-democrat a fost audiat in 13 mai in dosarul edilului sectorului 5. Atunci, Geoana a spus, la iesirea din sediul DNA, ca a fost chemat pentru a da o declaratie in calitate de martor.

„Am dat curs invitatiei facute pentru a face o depozitie in calitate de martor. Fiind vorba de o speta penala, care nu este in faza publica, sunt singurele elemente care pot sa le fac in acest moment”, a afirmat Geoana, la iesirea din sediul DNA, unde a fost audiat aproximativ o ora.

Procurorii DNA au decis sa puna sechestru pe trei ceasuri ale lui Mircea Geoana. Bunurile au fost primite de la Marian Vanghelie, care le-a cumparat din spaga primita de la Marin Dumitru.

Anchetatorii considera ca aceste ceasuri au fost cumparate de Vanghelie din mita pe care o primea de la afaceristul Marian Dumitru. Cu o parte din cele 90 de milioane de euro luate ca spaga de la omul de afaceri, edilul a cumparat trei ceasuri de lux pe care i le-a dat in dar lui Mircea Geaona, au precizat surse judiciare. Procurorii urmeaza sa realizeze o expertiza pentru a stabili valoarea acestor bunuri.

”Am restituit neatinse cadouri pe care le-am primit din partea unui fost coleg de partid la aniversarea onomastica. Am facut-o din propria initiativa. Nu avem aceleasi gusturi. Am fost citat ca martor. Sunt total transparent, nu am nicio forma de asociere, sunt un om cu constiinta impacata, vreau sa imi apar reputatia construita in ani de munca. Sper ca aceasta chemare a mea la DNA sa nu fie folosita in alte moduri de anumite televiziuni. Cine a gresit, trebuie sa plateasca!”, a spus Geoana.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: