news

George Copos vrea sa reabiliteze telecabina si restaurantul de pe Tampa. Proiect de 11 milioane de euro

Dupa ani buni de asteptare, in care unul dintre simbolurile Brasovului parea sa fie parasit definitiv si a ajuns intr-o stare grava de degradare, Ana Teleferic, compania condusa de fostul patron al Rapidului, anunta, din nou, planuri mari cu zona Tampa. Astfel, aceasta a relansat un proiect de reabilitare in valoare de 11 milioane de euro, ce cuprinde Restaurantul Panoramic si telecabina, potrivit Radio Romania Brasov Fm.

Ana Teleferic si-a acordat un termen de finalizare al proiectului pentru data de 31 martie 2025, daca autoritatile publice vor emite in timp util, respectiv in termenele legale, avizele si autorizarile necesare realizarii acestora.

De asemenea, Ana Teleferic va suporta costurile intretinerii drumului de acces din cartierul Racadau spre Varful Tampa, necesar pentru realizarea lucrarilor de la Restaurantul Panoramic.

Drumul a fost realizat in anul 1968, cu scopul special al constructiei statiei superioare a telecabinei Tampa pentru transportul materialelor de constructie si echipamentului tehnologic din statie. Drumul a fost consolidat si reabilitat in 1972 cand s-a construit restaurantul Panoramic, fiind folosit ca drum de santier. Situatia de acum este similara, astfel ca ANA TELEFERIC a solicitat de mult timp acordul autoritatilor competente pentru efectuarea lucrarilor de intretinere a drumului pe costul sau, ca unica solutie de transport al materialelor si echipamentelor tehnologice pentru santierul Panoramic – Telecabina Tampa.

Telecabina, comandata din Elvetia

Conform Radio Romania Brasov, George Copos, patronul Ana Teleferic, a declarat: „Este un moment istoric, atat pentru noi, cat si pentru orasul Brasov. Prin acest proiect, nu doar ca revitalizam doua dintre cele mai iubite simboluri ale orasului, care au o vechime de jumatate de secol, dar ne asumam si un angajament ferm fata de comunitate pentru un turism sustenabil inca jumatate de secol inainte, pentru toate categoriile de persoane”.

Conform sursei citate, noua telecabina, comandata special din Elvetia, va oferi un nivel superior de confort, siguranta si accesibilitate. Va fi prima din Romania adaptata pentru a asigura accesul facil al persoanelor cu mobilitate redusa, inclusiv varstnici si copii in carucioare.

„Cu o capacitate crescuta de transport, estimata la aproximativ 500 de persoane pe ora per sens, telecabina va contribui semnificativ la eficientizarea fluxului de vizitatori si la reducerea timpilor de asteptare. Aceasta modernizare nu doar ca va imbunatati experienta tuturor celor care viziteaza masivul Tampa, dar va respecta si integritatea arhitecturala si peisagistica a zonei, consolidand rolul telecabinei ca mijloc esential de acces catre unul dintre cele mai frumoase puncte de belvedere ale orasului”, a declarat si Ion Rufa, directorul general al Ana Teleferic.

Aro Palace, companie controlata de Transilvania Investments (fosta SIF Transilvania), a vandut, acum aproape doi ani, restaurantul Panoramic de pe muntele Tampa din Brasov companiei hoteliere ANA Hotels, controlata de George Copos.  Ana Hotels are mai multe hoteluri in Poiana Brasov, dar adminis­trea­za si Ana Tele­feric din Poiana Brasov, cat si te­le­ca­bina de pe Tampa.

 

 

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Parteneriat pe 100 de ani intre UK si Ucraina. David Cameron a sosit la Kiev pentru a intari acordul, ce prevede aceasta intelegere istorica

In timpul vizitei sale la Kiev, ministrul britanic de Externe, David Cameron, a vorbit despre…

17 minute ago

Noi amenintari. Kremlinul considera „foarte periculoase” recentele comentarii ale lui Macron privind trimiterea de trupe pe teren

Vineri, Kremlinul a calificat drept "foarte periculoase" comentariile presedintelui francez Emmanuel Macron, care si-a reafirmat…

23 de minute ago

Tudorache „Diamante”: „Este incredibil cat de mult a distrus sectorul 1 gasca de rezisti. Voi repara tot in urma salbaticilor astia”

Mesaj delirant al fostului primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, care si-a depus candidatura…

28 de minute ago