George Maior s-a prezentat in fata comisiei parlamentare conduse de concubinul Olgutei Vasilescu. Ce spune despre nota referitoare la Iohannis

news

Fostul sef al Serviciului Roman de Informatii (SRI), actual ambasador in Statele Unite, George Maior, a declarat marti, la intrarea in sala de audieri a Comisiei de control parlamentar a SRI, ca el considera ca si-a facut datoria „foarte bine” in functia de director al serviciului, care a ajuns „una dintre cele mai respectate institutii in comunitatea de servicii si infromatii occidentala”.

”Consider ca mi-am facut foarte bine datoria in functia de dirctor al SRI, serviciul a ajuns una dintre cele mai respectate institutii in comunitatea de servicii si infromatii occidentala si nu numai. Consider ca intotdeauna am actionat in spiritul legalitatii”, a spus George Maior, citat de news.ro.

Intrebat despre nota secreta transmisa de SRI la care a facut referire fostul presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, in care erau vizate mai multe persoane, printre care Klaus Iohannis, la vremea respectiva primar al Sibiului, Maior a afirmat: „Aceea nu este o acuzatie, SRI transmite informatii, nu transmite directorului informatii. Am venit de buna credinta sa raspund la toate intrebarile Comisiei”, a conrinuat acesta.

Presedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda, a declarat, miercuri, ca s-a solicitat SRI sa transmita o nota secreta la care a facut referire fostul presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) Horia Georgescu in care erau vizate mai multe persoane, printre care Klaus Iohannis, la vremea respectiva primar al Sibiului. Manda a spus ca, ”suprinzator sau nu”, informarea a plecat de la SRI catre ANI chiar in ziua in care Klaus Iohannis devenea membru al Partidului National Liberal, iar la trei zile dupa a preluat functia de prim-vicepresedinte al formatiunii.

George Maior este audiat astazi in Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI, unde fostul sef al SRI ar trebui sa prezinte un material despre felul in care ”a vazut serviciul toata perioada de cand a ajuns si pana a plecat” de la conducerea acestuia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: