George Maior, reactie DURA in legatura cu „binomul SRI-DNA”

news

Fostul sef al SRI, George Maior, a tinut sa comenteze acuzatiile unor jurnalisti si analisti legate de existenta unui asa numit „binom SRI-DNA” care ar face jocuri politice.

„Nu exista un binom SRI-DNA, ci o cooperare in limitele legislatiei. Nu cred ca face bine discursului romanesc in cadrul lumii civilizate. Nu face bine nici celor care au nevoie de mijloace legale pentru a se apara. Nu cred ca vor castiga ceva dintr-un asemenea tip de discurs. Cred ca institutiile acestea s-au maturizat. Nu face bine nimanui intrarea intr-o dezbatere de acest tip. Procurorii sunt rupti din aceasta dinamica politica“, a declarat Maior pentru Adevarul.

Intrebat daca a aut senzatia ca Laura Codruta Kovesi ar avea ambitii politice, George Maior a negat o asemenea posibilitate.

„Absolut deloc. Niciodata. Nu am avut nici cea mai mica senzatie in acest sens. O cunosc ca o profesionista, dedicata meseriei. Ca se mai proiecteaza in diverse medii, aici este si raspunderea unora care vor sa cuantifice in sens de credibilitate reprezentantii acestor institutii, cand vezi ca ai 50, 50, 60%, tot te gandesti ca acel capital ar putea fi folosit si in sens politic. Poate ca nu ar trebui sa prezentam asemenea persoane, in asemenea clasamente. Sau poate este bine di punctul de vedere al evaluarii eficientei institutiei ca atare“, a mai spus fostul sef al SRI.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: