George Maior il tradeaza pe Basescu, cel care l-a promovat un functia de sef al SRI. Dezvaluie ca fostul presedinte a primit informari de la SRI pe care le-a ignorat

news

Fostul director SRI a declarat, marti, ca serviciul l-a sesizat pe presedintele Traian Basescu in privinta Alinei Bica, de faptul ca existau niste informatii la nivelul serviciului ar trebui sa respinga propunerea acesteia la conducerea DIICOT, a relalat Claudiu Manda, seful comisiei SRI.

”Au fost discutii punctuale daca in cazul doamnei Bica s-a implicat, domnia sa sau serviciul. A spus ca in cazul doamnei Bica existau niste informatii la nivelul serviciului, ca, din cate isi aminteste, la initiativa SRI a fost informat presedintele Romaniei, dl. Traian Basescu cu motivele pentru care ar trebuie sa fie respinsa propunerea doamnei Bica ca nominalizare la DIICOT”, a declarat presedintele comisiei de control SRI, Claudiu Manda dupa audierea fostului director al SRI George Maior, scrie Mediafax.

De asemenea, Manda a mai afirmat ca, in timpul audierilor, a fost o discutie despre implicarea lui George Maior, a conducerii SRI sau a Serviciului Roman de Informatii in ceea ce inseamna numiri pe functii sau respingeri pe diferite functii, atat in zona executiva – Guvern, in zona politica, in unitatile de parchet sau instante, dar ca acesta a negat aceste afirmatii.

”A spus ca nu s-a implicat SRI, nu s-a implicat domnia sa, iar daca s-a intamplat vreodata sa-si exprime opinia, si-a exprimat un punct de vedere, dar acesta nu a fost in calitate de director al SRI, ci un punct de vedere al domniei sale, conform perceptiilor domniei sale”, a mai spus Manda.

Alina Bica a fost numita sefa DIICOT in anul 2013. Pe 22 noiembrie 2014 a fost arestata preventiv, fiind acuzata de abuz in serviciu in legatura cu retrocedarea frauduloasa a unui teren de 13 hectare in 2011 pe vremea cand era secretar de stat in Ministerul Justitiei si membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: