George Simion al Frantei, atacat si luat de gat la un miting politic. Violente intre extremisti si antifascisti – Video

externe

Candidatul de extrema dreapta la presedintia Frantei, Eric Zemmour, a fost atacat la primul sau miting de campanie. De altfel, chiar in sala, au avut loc batai intre sustinatorii sai si activisti antifascisti.

In timp ce Zemmour se deplasa prin multime spre scena, un barbat l-a apucat pentru scurt timp de gat inainte ca ofiterii de securitate sa intervina. Presa locala a relatat ca a fost ranit la incheietura mainii si ca medicii i-au ordonat noua zile de repaus, informeaza BBC.

Fost jurnalist, Zemmourare are opinii controversate despre migranti si despre cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Fiul unor imigranti evrei algerieni, el a sustinut ca statul francez i-a protejat pe evrei in timpul conflictului, cand in realitate regimul colaborationist de la Vichy a trimis mii de evrei francezi in lagarele de exterminare naziste.

Dupa saptamani de speculatii, Zemmour si-a anuntat marti candidatura la alegerile prezidentiale franceze din 2022. El vrea sa-i ia locul lui Marine Le Pen, figura de extrema dreapta, la conducerea dreptei dure nationaliste din Franta.

Incidentul in care  Zemmour a fost atacat a fost unul dintre mai multe ciocniri violente in timpul evenimentului, care a avut loc duminica seara la un centru de evenimente la nord-est de capitala Paris.

Aproximativ 10.000 de persoane au venit la miting. Mii de manifestanti impotriva politicianului de extrema dreapta au marsaluit prin oras, iar politia a arestat zeci de persoane in afara salii.

Zemmour a sosit in jurul orei locale 17:30 si a fost atacat in timp ce isi facea loc prin multime. Politia l-a indepartat rapid pe individ.

Un purtator de cuvant al partidului sau nou-anuntat a declarat pentru ziarul Le Figaro ca intentioneaza sa depuna o plangere legala si a laudat „curajul” lui Zemmour.

Candidatul a continuat sa isi tina discursul dupa incident. In timp ce vorbea, sustinatorii sai au aruncat cu scaune in manifestantii care s-au ridicat purtand tricouri cu sloganuri antirasiste.

„Daca voi castiga aceste alegeri, nu va fi o alta rotatie a puterii, ci o lupta pentru eliberarea (Reconquista) celei mai  marete tari din lume”, a spus el multimii in timpul unui discurs lung.

El a anuntat ca si-a numit partidul Reconquista – un nume despre care Zemmour a spus ca aminteste de perioada istorica cunoscuta sub numele de Reconquista, cand armatele crestine i-au alungat pe musulmani din Peninsula Iberica.

De asemenea, politicianul de extrema dreapta a criticat elitele politice si mass-media. De mai multe ori, multimea i-a huiduit pe membrii presei adunati in arena.

„Eu sunt singurul care apara libertatea de gandire, libertatea de exprimare”, a declarat el, respingand acuzatiile de fascism, rasism si misoginism. In trecut, Zemmour a fost condamnat pentru discurs de incitare la ura.

Sondajele de opinie sugereaza in prezent ca centristul Macron are sanse sa pastreze puterea, dar analistii considera ca rezultatul cursei este inca incert.

Saptamana trecuta, partidul de centru-dreapta Les Republicains a anuntat ca a ales-o pe moderata Valerie Pecresse drept candidatul pentru 2022.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: