George Simion, gafa in Italia: „Aici, la Florenta, Dante a oferit lumii Divina commedia!”. In realitate, Dante a scris marea sa opera in exil si nu a mai revenit niciodata la Florenta

politica

George Simion, Divina Commedia, Florenta, discurs, confuzie, Eminescu, Marian Bamboi

George Simion, presedintele AUR, a sustinut duminica un discurs in italiana in fata a peste 2.000 de oameni, ca invitat la evenimentul organizat de Grupul Identitate si Democratie cu tema „Free Europe! Jobs, security and common sense”.

La acest eveniment au participat lideri ai partidelor suveraniste din Uniunea Europeana. Gazda evenimentului a fost Matteo Salvini, presedinte Lega.

„Ne-am reunit in acest minunat oras Florenta toate partidele care doresc sa aiba o Europa a popoarelor. O Europa a identitatii. Sunt mandru ca sunt roman, ca vin din Romania. Asa cum sunteti voi mandri sa fiti italieni si membri ai Lega. Sunt liderul principalului partid suveranist din Romania”, a afirmat liderul AUR.

„Romanii si italienii au o origine culturala comuna, originea latina, originea crestina. Stanga vrea sa sterga aceste origini comune. Ei vor sa renunte la natiuni, precum si la familia naturala. Suntem cu totii in favoarea ordinii naturale”, a completat George Simion.

El a mai precizat ca „aici, la Florenta, Dante Alighieri a oferit lumii «Divina commedia», o alegorie plina de invataturi valoroase.”

„Ce putem vedea astazi in Europa? Infernul! Infernul pentru ca avem migranti ilegali, infernul pentru ca avem dezindustrializare, infernul pentru ca ne confruntam cu distrugerea identitatii naturale si cu declinul crestinismului”, a spus politicianul roman.

Toate bune si frumoase, doar ca distinsii consilieri ai lui George Simion nu si-au facut bine temele atunci cand i-au scris discursul. Pentru ca, daca ar fi dat macar un search pe Google, ar fi vazut ca ilustrul poet italian a fost exilat din Florenta, cu multi ani inainte de a-si scrie „Commedia” (denumirea initiala a operei) si a murit in exil, fara sa-si mai revada vreodata orasul natal.

De altfel, nu este prima oara cand consilierii de la AUR calca pe bec si confunda poetii ca pe frizeri. Intr-un discurs tinut in mai 2021 in Parlament, tot George Simion spunea, criticandu-l pe premierul de atunci, Florin Citu: „Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potriveste foarte bine: «De ani si ani cadeti in hau, Nimic nu va mai merge. Rusine sa va fie-n veac, Ca v-ati tradat strabunii, De parca n-ati fi pui de dac, Ci rude-ati fi cu hunii»”. (vezi video, de la minutul 59:57)

Aceste versuri nu au fost scrise insa de Mihai Eminescu, ci de Marian Bamboi, un modest poet din Bacau. Poezia se numeste „Eminescu rasucindu-se in mormant” si este scrisa avand ca sursa „Luceafarul” eminescian.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: