„George Simion s-a intalnit cu rezidentul FSB-ului la Cernauti” – Dezvaluiri ale fostului ministru al Apararii din Republica Moldova

news

Liderul AUR, George Simion, s-a intalnit la Cernauti (Ucraina) cu rezidentul FSB (serviciul de informatii al Rusiei), acuza fostul ministru al Apararii din Republica Moldova, Anatol Salaru.

„George Simion, la Cernauti, s-a intalnit cu rezidentul FSB-ului”, a spus Salaru intr-un interviu pe site-ul In Linie Dreapta.

„Simion era perceput ca un unionist din Romania, asa il percepeam si eu. Socul cel mare a venit cand el a fost expulzat din Moldova si nu mi-am dat seama de ce. Cum poate sa fie expulzat cineva care este unionist, prieten cu Republica Moldova?

Atunci eu, fiind deputat, am avut o intalnire cu directorul de la SIS, si l-am intrebat cum a putut sa il expulzeze. El mi-a spus ca a coordonat toate actiunile cu serviciile din Romania. Mi-a spus ca George Simion este monitorizat de multi ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat (…) ca in 2011, nu mai stiu luna, George Simion la Cernauti s-a intalnit cu rezidentul FSB-ului si ca actiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi ca sunt.

(…) Mi-a zis ca la noi in Moldova George Simion se intalneste des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusesti. (…) Eu nu am facut cunostinta cu documentele si ma bazez pe ce mi-a spus atunci directorul SIS-ului, care era foarte bine informat.

(…) Ala era rezident la Cernauti. De ce s-a dus George Simion? Ce sa negocieze George Simion cu rezidentul altui stat? Subordonare, pai el face politica lor. El promoveaza politica pro-ruseasca in Romania si in cazul de fata de Simion nu poti sa spui ca asta sunt convingerile lui. El de 12 ani colaboreaza. Astia daca te-au agatat, acolo te tin”, a precizat Salaru.

Salaru a fost ministru al Apararii in perioda 2015-2016.

George Simion a preluat deseori, in discursul public, tezele de propaganda ale Moscovei in legatura cu razboiul din Ucraina si cu actiunile guvernului de la Chisinau.

Pe 2 decembrie, George Simion, a declarat, la Alba Iulia, ca Romania nu mai trebuie sa finanteze „nici macar cu un leu” Guvernul de la Chisinau. „Maia Sandu face ce i se spune, e o fata foarte ascultatoare. A mentionat-o presedintele Statelor Unite pentru ca este ascultatoare. Este un produs educat de Banca Mondiala”, spunea Simion, luna trecuta, intr-un interviu pentru EVZ.

„Un alt adevar pe care tot noi trebuie sa il spunem este ca Romania nu mai trebuie sa finanteze nici macar cu un leu Guvernul de la Chisinau. Mi-e drag de unii ministri de peste Prut, dar mai drag imi este adevarul. Nu facem decat sa finantam separatism antiromanesc finantand acea guvernare. Sau finantandu-l pe primarul Chisinaului, antiromanul Ion Ceban. Asta fac, din pacate, cei care au pe mana banii nostri. Niciun leu pentru Guvernul de la Chisinau, dupa cum tot un adevar pe care trebuie sa il spunem este ca s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiatii care au venit din Ucraina”, a spus Simion.

Citeste si: Zaharova, atac violent la adresa Maiei Sandu: „Rusia i-a ajutat atatia ani pe cetatenii moldoveni. Maia Sandu i-a lasat in intuneric si frig”

El a adaugat ca milioane de romani au plecat din tara si ca avem „mai mult de jumatate din tara in saracie lucie”.

Potrivit acestuia, un „alt adevar” este ca „AUR nu e un partid antieuropean”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: