George Simion, trimis la plimbare de CCR. Sesizarea AUR privind alegerea lui Orban a fost respinsa

news

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, joi, sesizarea Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR) asupra Hotararii Camerei Deputatilor 71/2020 pentru alegerea presedintelui acestui for, potrivit unor surse din CCR.

Copresedintele AUR George Simion anunta pe 22 decembrie ca va sesiza Curtea Constitutionala in privinta modului in care a fost aleasa conducerea Camerei Deputatilor.

„Protestam fata de felul in care a fost numita conducerea Camerei, la 2,00 noaptea, fiind niste grave abuzuri, uzurpand niste calitati oficiale. Noi aveam presedintele Camerei Deputatilor, decanul de varsta care a declarat sedinta inchisa. Conform regulamentului, trebuia convocata o noua sedinta. Acest lucru nu s-a intamplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare in acest sens la CCR, pentru ca avem precedente legale”, preciza, la acel moment, George Simion.

Liderul deputatilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat ca sedinta de plen sa fie prelungita, dupa depunerea juramantului de catre deputati, pentru alegerea presedintelui Camerei. Reprezentantii AUR s-au opus acestui demers, iar presedintele de sedinta, reprezentant al Aliantei pentru Unirea Romanilor, a inchis lucrarile plenului si a plecat de la tribuna. Dupa mai multe discutii in contradictoriu, reprezentantii AUR au parasit sala.

Ulterior, sedinta plenului Camerei Deputatilor a fost reluata, in noaptea de 21 spre 22 decembrie, iar presedinte de sedinta a fost un alt decan de varsta – Iusein Ibram de la grupul minoritatilor nationale – si au fost alesi presedintele Camerei si ceilalti membri ai Biroului permanent.

Presedintele Camerei Deputatilor a fost ales Ludovic Orban, liderul liberalilor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: