„Geostrategul” Putin a comis-o din nou: dupa vizita sa la Phenian, Coreea de Sud va trimite arme avansate Ucrainei

externe

arme, Coreea de Sud, Ucraina, vizita, Putin

Coreea de Sud studiaza posibilitatea de a furniza arme avansate Ucrainei, a declarat joi un consilier prezidential de la Seul. Anuntul vine la o zi dupa ce Coreea de Nord si Rusia au semnat un pact de securitate care prevede o aparare comuna in cazul unui atac asupra uneia dintre cele doua tari, transmite agentia Reuters.

Seulul este hotarat sa riposteze in acord cu comunitatea internationala, la orice act care ii ameninta securitatea, a declarat consilierul pe probleme de securitate nationala sud-coreean, Chang Ho-jin, in cadrul unei conferinte de presa.

Desi a furnizat echipamente defensive Ucrainei de la inceputul ofensivei rusesti in februarie 2022, Coreea de Sud s-a abtinut pana acum sa furnizeze arme de ultima generatie Kievului, in pofida cererilor guvernului ucrainean.

Vladimir Putin avertizase cu o zi inainte ca o eventuala decizie a Seulului de a furniza arme letale Ucrainei „ar fi o greseala foarte mare” si a amenintat cu represalii, dar amenintarile sale nu par sa fi speriat conducerea de la Seul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: