„Germania 2030”. Parlamentar din partidul lui Merkel acuzat de RASISM pentru aceasta poza

externe

Parlamentarul german Erika Steinbach, membra a CDU, formatiunea condusa de Angela Merkel, a declansat un imens scandal in tara dupa ce a postat pe Twitter o imagine cu un copil blond inconjurat de oameni de culoare. Steinbach este acuzata de rasism.

Imaginea a fost postata sambata, 27 septembrie, insotita de comentariul „Germania 2030. Tu de unde vii?”. Postarea a fost distribita de peste 10.000 de oameni.

Conducerea CDU a tinut sa se delimiteze imediat de Erika Steinbach. „Noi nu credem ca aceasta este o contributie adecvata si pozitiva la momentul de fata“, a spus secretarul general Peter Tauber. „Aceasta nu este pozitia factiunii CDU/CSU din Bundestag si desigur ca nici a mea“, a precizat un alt lider, Volker Kauder.

Steinbach nu a dat inapoi. „Imaginea mi-a fost trimisa de un tata ingrijorat din Frankfurt, al carui copil are printre colegii de clasa doar doi germani”, a declarat parlamentarul, citat de Die Zeit.

„Nu este o imagine agresiva, aclo nu sunt refugiati arabi, ci indieni prietenosi care se uita curiosi la copil. Datele ne indica asta. In marile orase exista deja un procent ridicat de populatie ne-germana“, a mai adaugat aceasta.

Explicatiile nu au fost multumitoare pentru ceilalti lideri politici. Partidele de stanga au acuzat-o de „rasism”, iar primaru orasului Koln, Rainer Woelki, a declarat ca Steinbach contribuie la divizarea societatii germane si ca alimenteaza teama.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: