externe

Germania anunta a patra doza de vaccin. A comandat deja 95 de milioane de doze contra Omicron

Ministrul german al sanatatii, Karl Lauterbach, a declarat miercuri ca o a patra doza de vaccin va fi necesara pentru combatarea pandemiei de COVID-19 din cauza variantei Omicron mai contagioase a SARS-CoV-2, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Ministrul a anuntat ca Germania a comandat 80 milioane de doze de vaccin pe care Biontech il dezvolta in mod specific contra Omicron, iar acestea ar trebui sa soseasca in aprilie sau mai.

Germania a comandat, de asemenea, 4 milioane de doze de vaccin Novavax, recent aprobat, si 11 milioane de doze de vaccin Valneva, care asteapta autorizatia de punere pe piata, a mai indicat Lauterbach, intr-o conferinta de presa.

Vaccinurile de la Novavax vor sosi in tara in luna ianuarie, a indicat el.

‘O campanie ofensiva de administrare a dozelor booster este cel mai important zid de aparare al nostru in lupta impotriva (variantei) Omicron’, a subliniat ministrul.

Lauterbach si-a aratat sustinerea fata de obligativitatea generala de vaccinare, argumentand ca, in lipsa ei, nu va fi posibila gestionarea viitoarelor valuri de epidemie pe termen lung.

Potrivit lui Lothar Wieler, presedintele Institutului Robert Koch (RKI) de boli infectioase, varianta Omicron va fi responsabila de majoritatea infectarilor cu coronavirus in Germania in trei saptamani.

‘Craciunul nu ar trebui sa devina scanteia care declanseaza valvataia Omicron’, a spus Wieler in aceeasi conferinta de presa, insistand ca oamenii ar trebui sa-si limiteze contactele la minimum necesar.

Tot miercuri, Consiliul de Etica german s-a pronuntat in favoarea extinderii obligativitatii vaccinarii de la sectoarele sensibile – unde a fost introdusa recent – la ‘parti semnificative din populatie’, dupa cum transmite dpa.

O extindere a acestei cerinte trebuie insotita de o serie de masuri, se arata in recomandarea adoptata cu o majoritate de voturi de acest consiliu consultativ.

In plus fata de stocuri suficiente de vaccinuri la nivel national, oamenii ar trebui sa aleaga liber serul cu care sa se vaccineze. Consiliul mai recomanda emiterea de invitatii directe cu programari personalizate, existenta unui registru national de vaccinare cu date securizate, punerea la dispozitie de informatii comprehensibile.

Avizul Consiliului de Etica a fost cerut de guvernul federal si executivele landurilor pentru o evaluare inaintea votului din Bundestag pe tema unei obligativitati generale de vaccinare. Votul este stabilit sa aiba loc la inceputul anului viitor.

Cancelarul Olaf Scholz, care s-a pronuntat in favoarea acestei masuri, a precizat ca parlamentarii vor putea vota conform constiintei, o decizie care le va permite sa voteze impotriva politicii partidului din care fac parte.

In Germania, rata de vaccinare in Germania se situeaza in urma celor din altor state occidentale. Pana marti, 70,4% dintre locuitori primisera numarul de doze recomandat pentru protectia initiala, iar cel putin 32,6% si doza booster.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

PSD-PNL, doar 1,67% dintre voturi. Sondaj printre tinerii romani membri ai comunitatii Reddit. Ce partid este pe primul loc

Un sondaj realizat in randul comunitatii Reddit Romania arata ca PSD-PNL ar obtine numai 1,67%…

O oră ago

AUR aduce circul si la Brasov. L-a trimis pe scandalagiul Dan Tanasa sa candideze la Primarie

AUR Brasov si-a schimbat peste noapte candidatul la Primaria Brasov, anuntand vineri ca noul candidat…

2 ore ago

Premierul Poloniei: „Situatia din Ucraina este critica. Deznodamantul razboiului s-ar putea decide in urmatoarele saptamani”

Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri ca in Ucraina "situatia pe front este critica"…

2 ore ago

Puscarie pe viata. O retea de agenti care incerca sa vanda documente ultrasecrete ucrainene rusilor a fost retinuta in regiunea Harkov

O retea de agenti care incerca sa transmita Rusiei documente ultrasecrete de la o uzina…

3 ore ago