Germania are nevoie de schimbari structurale pentru a preveni o deriva politica spre dreapta extrema, spune directorul general al Commerzbank

externe

knof, commerzbank

Germania trebuie sa implementeze schimbari structurale daca vrea sa previna o deriva politica spre dreapta extrema, a declarat directorul general al Commerzbank, Manfred Knof, la CNBC, in cadrul Handelsblatt Banking Summit 2023.

Intrebat daca este ingrijorat de faptul ca ascensiunea partidelor de extrema dreapta din Germania reprezinta o potentiala amenintare la adresa economiei germane, Knof a spus ca populatia este nemultumita si ar putea vedea ca problemele structurale nu sunt rezolvate.

„Pentru o lunga perioada de timp am fost destul de bine si poate, adormiti, si nu eram pregatiti sa ne modernizam si sa abordam schimbarile structurale necesare”, a spus Knof.

Partidul de extrema dreapta Alternativa pentru Germania a castigat pentru prima data alegerile pentru un consiliu districtual in luna iunie si multi asteapta sa vada cum se va descurca aceasta formatiune la viitoarele alegeri locale din landul Bavaria.

Knof a mai spus ca intreprinderile mici si mijlocii din Germania, cunoscute sub numele de Mittelstand, sunt reticente in a investi in propria tara din cauza problemelor structurale din cea mai mare economie a Europei.

„Avem nevoie de mai multe activitati si … [un] cadru mai bun pentru ca IMM-urile germane sa investeasca in aceasta tara”, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: