externe

Germania cere o reglementare a criptomonedelor „la nivel global”: „In viitor va avea mai multe legaturi cu sistemul traditional de finante”

Autoritatea germana de Supraveghere Financiara vrea o reglementare la nivel global a criptomonedelor, pentru a proteja consumatorii si a combate spalarea banilor.

Mark Branson, presedintele Autoritatii Federale de Supraveghere Financiara din Germania (BaFin), a declarat ca o abordare superficiala este o tactica gresita si “ar lasa industria criptomonedelor sa se dezvolte ca un loc de joaca pentru adulti. Am vazut aceasta lume autoreglementata. Nu va functiona”.

Mark Branson a mai transmis ca industria criptomonedelor, aflata in dezvoltare, va avea probabil mai multe legaturi in viitor cu sistemul traditional de finante si va avea nevoie astfel de masuri de reglementare.

Declaratiile lui Branson au venit la doar cateva ore dupa ce procurorii americani l-au acuzat pe Sam Bankman-Fried, fondatorul FTX, ca a deturnat miliarde de dolari, in ceea ce a fost descris drept una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA.

“Acum este momentul pentru o reglementare serioasa a industriei criptomonedelor. Cel mai important punct este faptul ca industria nu are nevoie doar de o solutie la nivel european. Are nevoie de o solutie la nivel mondial”, a mai adaugat presedintele BaFin, citat de Reuters si Biziday.

Uniunea Europeana a lucrat la o masura de reglementare a pietelor criptomonedelor (MiCA), despre care unii oficiali, inclusiv presedintele BCE, au precizat ca va trebui extinsa in final la nivel global.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

7 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

10 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

11 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

11 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

11 ore ago