Germania cere Romaniei si tarilor UE sa PLATEASCA 3 miliarde de euro Turciei pentru a opri refugiatii

externe

Guvernul german le-a cerut miercuri tuturor celor 28 de tari din UE sa contribuie la finantarea planului pentru ajutorarea Turciei in vederea primirii de refugiati sirieni, plan estimat la 3 miliarde de euro, informeaza AFP.

‘Toate tarile membre trebuie sa contribuie la finantarea acestui plan de 3 miliarde de euro’, a declarat secretarul de stat pentru finante al Germaniei, Jens Spahn, pentru cotidianul Suddeutsche Zeitung. Europa intreaga are interesul pentru un acord fiabil cu Turcia, ‘pentru ca aceasta este si o problema de solidaritate europeana’, a adaugat Spahn, citat de Agerpres.

Liderii europeni si Ankara au convenit duminica asupra alocarii unui ajutor de 3 miliarde de euro pentru a ajuta Turcia — care a primit de una singura 2,2 milioane de refugiati sirieni — in schimbul angajamentului sau de a controla mai bine frontierele sale si de a coopera in lupta impotriva traficantilor care opereaza de pe coastele turce.

Modalitatile concrete pentru acordarea acestui ajutor nu au fost insa stabilite, in special in ceea ce priveste impartirea poverii financiare pe care va trebui sa si-o asume fiecare tara din UE. O reuniune a ministrilor de finante ai tarilor din UE este prevazuta pentru saptamana viitoare la Bruxelles.

In timp ce Europa incearca sa ajunga la un acord cu privire la repartizarea refugiatilor si imigrantilor, Germania, care sa asteapta sa primeasca in jur de un milion de oameni in 2015, pledeaza in mod insistent pentru un mecanism permanent si nelimitat in ceea ce priveste repartizarea de refugiati care fug din calea razboaielor si persecutiilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: