Germania DEPORTEAZA pe capete imigranti est-EUROPENI, pentru a face loc celor din Orientul Mijlociu

externe

In spatele politicii Germaniei de primire a refugiatilor sirieni sta totusi un compromis care nu poate fi ignorat. Pretul pentru azilul sirienilor este platit de imigrantii din Balcani, care sunt deportati pe capete, scrie Wall Street Journal. citat de Ziarul Financiar.

Un exemplu concret este cel al unui imigrant albanez. Guvernul german a refuzat cererea de azil a lui Albert Kulemani la inceputul lunii. Acum albanezul de 36 de ani sta cu lucrurile impachetate si asteapta inevitabilul. ”Autoritatile nu ne spun dinainte. Ne dau 5-10 minute sa ne strangem hainele si nimic mai mult”, a spus albanezul care a ajuns impreuna cu sotia sa in Germania in august.

In spatele presupusei primiri a imigrantilor totusi, sta o politica extrem de dura cu persoanele care nu se califica pentru azil.

In conditiile in care autoritatile germane sunt coplesite de un nou val de imigranti din Siria, Berlinul a inceput sa intensifice deportarile din taberele special de imigranti din Balcani, pentru a oferi ragaz guvernului si pentru a descuraja est-europenii sa isi paraseasca tara din motive economice. Mesajul este simplu: cei care vin in Germania strict pentru a cauta o viata mai buna vor fi trimisi imediat inapoi.

De asemenea, primirea imigrantilor care fug de razboi si persecutie este parte din politica Cancelarului Angela Merkel de a-si tine poporul de partea ei. In timp ce guvernul se pregateste pentru venirea a aproape un milion de refugiati anul acesta, politicienii care o sustin pe Merkel se tem ca sustinerea publica va scadea cand vor aparea provocarile economice si sociale aduse inevitabil de valul masiv de imigranti.

Ingrijorarile sunt cu atat mai mari in conditiile in care guvernele regionale si locale, carora Merkel le-a promis ca va accelera procesarea refugiatilor in azile, s-au intalnit din nou joi pentru a cere Berlinului mai multi bani pentru a putea face fata crizei imigrantilor.

Bavaria, un stat german conservator si punctul principal de intrare pentru imigrantii din Orientul Mijlociu si Balcani, intensifica puternic eforturile de a inaspri conditiile pentru aplicatii de azil din tarile considerate ”sigure”. In timp ce sierienilor li se permite in general azil, persoane din Albania, Kosovo si Serbia sunt trimise direct in foste baraci militare sau baze SUA transformate in centre de repatriere pentru persoane care vor fi deportate.

Din ianuarie in august, persoane din tarile Balcanice au reprezentat aproape 40% din cei 231,302 de cereri de azil pentru Germania. Din cererile procesate in acea perioada, mai putin de 0,3% dintre aplicatii din Balcani au primit azil.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: