Germania, gata sa primeasca 800.000 de IMIGRANTI in acest an. Inseamna ca vor veni MILIOANE

news

Germania poate face fata unui aflux record de refugiati si migranti in acest an fara a creste taxele si fara a-si periclita obiectivul de a avea un buget echilibrat, a declarat cancelarul Angela Merkel intr-un interviu publicat de mai multe ziare locale sambata, relateaza Reuters.

Cu legi relativ liberale in materie de azil si beneficii generoase, Germania este cel mai mare recipient al UE de persoane ce fug de razboi din Orientul Mijlociu si migranti economici din sud-estul Europei.

Un record de 104.460 de solicitanti de azil au intrat in cea mai mare economie a Europei in august si tara se asteapta la aproximativ 800.000 de refugiati si migranti in acest an — de patru ori nivelul anului trecut, noteaza Reuters, citata de Agerpres.

In lumina acestui aflux, guvernul intentioneaza sa introduca un buget suplimentar pentru a elibera fonduri destinate refugiatilor si ajuta orasele din prima linie, care deja se lupta sa plateasca pentru cazare si asistenta medicala pentru noii veniti.

„Nu vom mari taxele. Avem de asemenea obiectivul unui buget echilibrat fara a face noi datorii”, a declarat Merkel in interviul publicat de mai multe ziare.

Pozitia bugetara confortabila a Berlinului face mai usor ca el sa stapaneasca aceste „sarcini neprevazute”, a notat Merkel, adaugand ca criza refugiatilor este acum o prioritate a guvernului.

Datorita veniturilor fiscale mai mari decat au fost estimate si unor castiguri exceptionale din vanzarea de frecvente de telefonie mobila, guvernul german ar putea avea o marja de manevra pentru cheltuieli suplimentare publice de pana la cinci miliarde de euro in acest an, au declarat oficiali.

Coalitia lui Merkel este de asteptat sa cada de acord asupra unei serii de masuri duminica, inclusiv facilitarea constructiei de noi adaposturi pentru azilanti, accelerarea procedurilor de azil si cresterea fondurilor pentru state federale si orase.

Revenind asupra nivelului european, Merkel si-a repetat apelul ca refugiatii ar trebui distribuiti mai egal in toate statele membre UE, ca parte a unei strategii comune de a face fata crizei migratiei fara precedent in Europa.

„Intregul sistem trebuie proiectat din nou”, a spus Merkel, adaugand ca sarcinile si povara ar trebui distribuite mai echitabil, adauga Reuters.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: